Предстои ремонт на Гробищния парк на Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 10, 2021 12:42

Предстои ремонт на Гробищния парк на Харманли

Акценти

  • Регионален вестник, # 5/937 година XVIII, 5 - 11 февруари 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Ремонт на Гробищния парк са запланували да извършат от Община Харманли. Те са обявили обществена поръчка за избор на изпълнител на строителните работи.
Точното наименование на проекта е „Ремонт и реконструкция на Гробищен парк в гр. Харманли, предназначен за широко обществено ползване и трайно задоволяване на обществените потребности от общинско значение“.
Прогнозна стойност е 215 037,17 лева без ДДС, а крайният срок за подаване на документи е 22 февруари 2021 година.
Основните видове строително-монтажни работи, предвидени при изпълнението на обекта, са: доставка и направа на обратен насип от скална маса, на подравнителен слой пясък, полагане на асфалтова настилка за алеи, полагане на бетон B10 за фундамент на бордюри.
Предвижда се да има паркови пейки и кошчета за боклук.
В озеленяване е включено разстилане на хумусна почва, доставка и засаждане на широколистни дървета с контейнер – Acer platanoides, 12/14, C50, Betula alba, 16/18, C90, Quercus rubra, 14/16, C70, на широколистни храсти с контейнери–Forsythia x intermedia, 40-60.
Обществената поръчка се финансира от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.
Чрез изпълнението на обекта ще се повиши качеството на живот и да се създаде естетическа жизнена среда в община Харманли, чрез облагородяване на терена, изграждане на алейна мрежа и създаване на равни условия за достъп на лицата в неравностойно положение на територията на гробищен парк в град Харманли, така че да отговарят на съвременните екологични изисквания и да дават възможност за устойчиво развитие на обществото, е записано в обществената поръчка.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 10, 2021 12:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама