Превозвачи поискаха оставката на министър, не искал мнението им за справянето на проблемите с транспорта

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 3, 2022 20:08

Превозвачи поискаха оставката на министър, не искал мнението им за справянето на проблемите с транспорта

Акценти

  • Протестиращите носиха Всички носиха фланелки с надпис Harvard lаw. Just kidding, ироничен текст, визиращ образованието на премира, завършил Харвардският университет и но никой на знаеше какъв е превода на български.

Свързани публикации

На протест пред ГКПП „Капитан Андреево“ превозвачи издигнаха плакати с искане за оставка на министъра на транспорта Николай Събев и с други с подигравателни текстове към него, като го обвиниха, че не искал да чуе тяхната позиция за справяне с проблемите с транспорта.

Около 300 служители на транспортни фирми и техни поддръжници днес на няколко пъти затвориха пътя до пункта.

Според Илиян Филипов, от фирма ПИМК проблемите тук са започнали след като частната лаборатория на пункта била спряна и обработката на камионите от Турция започнало да се бави.

На „Капитан Андреево“ бе и депутатът Константин Бачийски, който поясни, че забавянето може да стане само при камиони, които превозват храни, за останалите това не важи, така че това не проблем от българска страна.

Пред това време съвместна българо-турска делегация, водена от министъра на транспорта Николай Събев направи пълна инспекция на граничен пункт „Капитан Андреево“, включително на контрола, извършван от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Тя  констатира добрите резултати от свършената през последните 10 дни работа и набелязамерки, по които ще се работи до края на месец юни и  до края на годината.

Двете страни със констатираха добрите резултати от свършената през последните 10 дни работа и набелязаха мерки, по които ще се работи до края на месец юни и  до края на годината.

Крайната цел е капацитетът на пункта да се увеличи с 60%, без да се прави компромис с качеството на контрола.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 3, 2022 20:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама