Превенция на бедствия обсъждаха на българо-турска среща

От ноември 21, 2021 12:27

Превенция на бедствия обсъждаха на българо-турска среща

Акценти

  • Регионален вестник, #42/974, 19-25 ноември 2021 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Българо-турска работна среща свързана с подготовка на доброволчески формирования в превенция на бедствия, възстановителни и спасителни дейности и обмяна на опит се проведе в Свиленград.
Основен акцент на нея бе обсъждането на предстояща съвместна дейност за реализиране на различни идеи и проекти, подпомагащи развитието на формирования. Бяха обсъдени възможности за партньорско участие по трансгранични програми на организациите в Свиленград и Одрин със съдействието на асоциацията.
В срещата участваха председателят на Националната асоциация на доброволците в Република България д-р Ясен Цветков, Спиридон Александров от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, комисар Николай Вълчев – директор на Регионална дирекция ПБЗН – Хасково, главен инспектор Ивелин Тонев – началник на Районна служба ПБЗН – Свиленград, директорът на Дирекция „Проекти и програми“ в ОбА – Свиленград Светлана Динкова. Със специална покана от кмета като гости присъстваха Али Алтъндал – ръководител за региона на град Одрин на AFAD – управлението на бедствия и извънредни ситуации и обучение на доброволци, и неговият колега Гюней Какат.
Д-р Ясен Цветков определи като образец за страната дейността на Доброволческото формирование към община Свиленград и връчи на кмета плакет за принос и заслуги при овладяване на горските пожари през 2021 г.
Гостите от Одрин разгледаха базата на Ра-йонна служба ПБЗН – Свиленград и се срещнаха с членовете на Доброволческото формирование. След това изгледаха презентация за създаването, целите и развитието на Националната асоциация на доброволците в Република България.

От ноември 21, 2021 12:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама