Празничната програма на събора в с. Радовец бе на ново място

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 1, 2023 13:32

Празничната програма на събора в с. Радовец бе на ново място

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 26 май - 1 юни 2023 г., брой 20/1044, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Празничната програма на събора в тополовградското село Радовец не бе на обичаното място, където се провеждаше досега. За разлика от предишните години този път програмата не бе в училищния двор, а на стълбищната площадка пред сградата на читалището в центъра на селото.
Жителите и гостите на селото бяха приветствани от кмета на селото Стоян Пильонов. Секретарят на местното читалище „Васил Левски – 1934“ Мария Мутафчиева разказа пред всички моменти от историята на селото.
В концертната програма участваха известните самодейни състави от Културния център на селото – Женската група за автентичен фолклор, Мъжката коледарска група и Женската формация за стари градски песни.
Като изненада и допълнение към техните изпълнения и поздрав към местните жители бяха и изпълненията на две млади певици с корен от селото – Веселина Георгиева от Казанлък и Наталия Георгиева от Ямбол. Те бяха възнаградени с много аплодисменти от гледащите ги съборяни – местни хора и многобройните им гости.
Заря към края на концертната програма оцвети селото. След това дойде времето на оркестър „Преслав“ от гр. Ямбол, хората и веселието на площада, кой докогато издържи. Останалото бе като на събор – много сергии, за всекиго по нещо и много гости.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 1, 2023 13:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама