Правителството смени държавни служители на възлови места

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 11, 2021 07:59

Акценти

  • Регионален вестник, # 22/954 година XVIII, 11 - 17 юни 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

През изминалата седмица новите назначения в държавната администрация продължиха. Със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков старши комисар Венцислав Кирчев е временно преназначен на длъжността директор на Областната дирекция на МВР-Хасково. Титуляр на тази длъжност е старши комисар Ангел Цанков, но той е в болнични.
Новият шеф бе представен пред ръководния състав на Хасковската дирекция от заместник-министърът на МВР Емил Ганчев.
Господин Кирчев има бакалавърска и магистърска степен в ПУ “П .Хилендарски“ – Пловдив. Той може да заема тази длъжност не повече от една година.
Диpeĸтopът нa „Гpaничнa пoлиция“ Cвeтлaн Kичиĸoв също бe ocвoбoдeн oт пocтa, cъoбщи БHP. Ha нeгoвo мяcтo e нaзнaчeн нaчaлниĸът нa “Гpaничнaтa пoлиция” в Eлxoвo Дeян Moллoв.
Πpeд bTV cтapши ĸoмиcap Kичиĸoв oбяcни, чe e пpeнaзнaчeн в cпeциaлнoтo звeнo ĸъм cлyжeбния миниcтъp нa вътpeшнитe paбoти Бoйĸo Paшĸoв.
Георги Господинов е новият началник на Митнически пункт „Капитан Андреево“.
Господин Господинов, който от 2012 г. досега е митнически инспектор на граничния пункт, е назначен със заповед на директора на Агенция „Митници“ за съвместяващ длъжността за срок от шест месеца, каквото е изискването на Закона за държавния служител.
Пак през миналата седмица имаше официалното представяне на назначените заместник- областни управители на област Хасково. Това са Мартин Узунов и Виолета Желева, като тя ще поеме ресорите социална политика и заетост, култура и образование, здравеопазване и физическо възпитание.
Мартин Узунов ще отговаря за националната политика на регионално ниво в областта на земеделието, храните и горите, отбраната и сигурността, икономика, енергетика, туризъм и транспорта и околната среда.
За секретар на Областна администрация бе назначен Стефан Танев, бивш кмет на община Ивайловград.
През тази седмица стана ясно, че Георги Станков, депутатът от 45-ото Народно събрание с най-много преференции, който се върна на поста си директор на Областната дирекция на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), е в болнични. Това съобщи министър Христо Бозуков в предаванена на Генка Шикерова в „Алтернативата“. Министърът допълни, че те изтичат на 15 юни, но вероятно ще бъдат продължени.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 11, 2021 07:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама