Поставен е бюста на д-р Петър Берон в училище, носещо неговото име

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 5, 2024 08:47

Поставен е бюста на д-р Петър Берон в училище, носещо неговото име

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 09/1081, година XXl, 01 - 07 март 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Бюстът на патрона на СУ „Д-р Петър Берон“ вече е поставен в двора на училището. Той се намира вляво от входа към школото от ул. “София“.
„Има още някои довършителни работи около пространството около бюст паметника, но основната работа вече е свършена“, каза директорът на средното училище и председател на ИК Златка Господинова.
Месец март ще е доста натоварен със събития, които ще приключат с патронния празник на училището и откриването на бюста на 22 май“, каза още тя и допълни: “Много е важно да мине добре и благотворителният концерт от възпитаници на училището на 14 март, на който на-дявам се да дойдат много хора и да се съберат и последните необходими средства, за да приключим с всичко около инициативата, която предприехме.
За самото откриване ще дойде и д-р Петър Берон, наследник на тази славна фамилия, както и авторът и изпълнителят на проекта за бюста – паметник. На-дявам се това да направят и много бивши възпитаници на училището, както и граждани на Тополовград и жители на общината“, завърши госпожа Господинова.

Интересен и красив мартенски кът са направили учениците от СУ „Д-р Петър Берон“.
Там „символичната“ Баба Марта сред красиви цветя, кошница за мартеници, други неща, близо до някогашния български бит, посреща и изпраща ученици, учители, други посетители в школото и създава усещане и настроение за приближаващата пролет.
Зад нея от ръководството са поставили монитор, на който се показват интересни и успешни събития от живота на училището.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев март 5, 2024 08:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама