Поредният протест в Харманли поиска лагера да стане само за 400 човека

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 6, 2024 15:44

Поредният протест в Харманли поиска лагера да стане само за 400 човека

Акценти

  • Протестиращите настояват за настояват за реставрация на оградата на бежанския център, за видеонаблюдение, контрол на входа, който да се извършва с лицево разпознаване.

Свързани публикации

Поредният протест в Харманли срещу присъствието на мигранти поиска  намаляване на легловата база в Регистрационно приемателния център. Той е с капацитет 1700 човека, а искането бе да бъде намален на 400, а пребиваващите в  него да бъдат само от семеен тип. 

При протест този,  в знак на подкрепа се включиха мотористи от Харманли, Хасково и Свиленград, които поведоха протестното шествие. То тръгна от читалището и спря пред входа на лагера. Там събралите се, около стотина души затвориха пътя.

След това се преместиха пред входа на РПЦ, като не допускаха от него за излизат мигранти.

В момента в лагера има 380 души, а има много хора, които са регистрирани на външни адреси, казаха от Гражданския Инициативен комитет, които са и организаторите на протеста. По думите им бежанците, настанени в центъра, нарушават обществения ред. „Не спазват вътрешния правилник, не спазват правилата за движение по улиците, заемат парковете за отдих в града, оставят много мръсотия след себе си, движат се на групички, а много от тях са въоръжени с ножове“, посочиха протестиращите.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 6, 2024 15:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама