Подготовка на пътищата преди зимата ще извършват в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 11, 2023 08:27

Подготовка на пътищата преди зимата ще извършват в Харманли

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 07 – 13 юли 2023 г., брой 26/1050, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Предзимен ремонт на общински шосета за 225 000 лева без ДДС смятат да правят от Община Харманли. Обявена е обществената поръчка „Възстановяване и полагане на асфалтова настилка на пътища от общинска пътна мрежа на Община Харманли във връзка с подготовка на пътищата за експлоатация през зимния сезон 2023/2024 г.“.
С тези дейности се цели „преодоляване лошото състояние на настилката на общинските пътища за осигуряване на проходимостта им при зимни условия и премахване или ограничаване на неблагоприятното влияние на снега и леда върху условията на движение“.
Крайният срок за подаване на документи е 2 август, а средствата са от общинския бюджет.
Записано е, че дейностите ще се изпълняват по пътищата на общинската пътна мрежа, без да се конкретизират кои точно, а критерият за възлагане е „икономически най-изгодна оферта“.
През миналата година подобна поръчка през лятото бе прекратена с неясни мотиви и много пътища в общината не бяха подготвени за зимата. Явиха се 4 кандидати, като разликата между най-ниската и най-високата оферта бе двойна.
Офертата на АБ АД за „възстановяване чрез изкърпване с плътен асфалтобетон при дебелина средно 5 см с фрезоване“ бе 23,74 лв./кв.м без ДДС.
„Щрабаг“ АД за същата дейност предлагаха 24,41 лв, “Европът 2005“ ООД даваше 44,95, а другата хасковска фирма, „СТ Клинър“ ЕООД, предложи още по-висока цена – 55,10 лв.
От Общината тогава не се възползваха от изгодните оферти и прекратиха поръчката, като се аргументираха, че „има промяна в обстоятелствата и тя е настъпила непосредствено преди определяне и класиране на участниците, допуснати до следващ етап от процедурата, а именно избор на изпълнител“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 11, 2023 08:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама