Партиите и коалициите за изборите в община Тополовград са 11

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 25, 2023 08:27

Партиите и коалициите за изборите в община Тополовград са 11

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 35/1059, година XX, 22 -28 септември 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Партиите и коалициите, които ще участват на предстоящия вот в община Тополовград, са 11. На 18 септември приключи срокът, в който желаещите за можеха да се регистрират в ОИК за участие в изборите за общински съветници и кметове на 29 октомври.
За избор на кмет на общината са се регистрирали партии и две коалиции. Това са: „Възраждане“ – Христо Гайдаров, за „Има такъв народ“ – Красимир Иванов, за ГЕРБ – Васил Сяров, за „Бъдеще за родината“ – Наско Стоянов, за Коалиция „БСП за България“ – Кера Спирова и за коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ – трима регистратори – Димитър Чавдаров, Климент Киров и Костадинка Димитрова.
Тези партии и коалиции ще участват и в изборите за общински съветници и кметове на населени места, като във всички села това ще направят от ИТН и ГЕРБ. Останалите от тази група, както и другите регистрирани, са ВМРО – БНД, регистрирана от Митко Батчев, ДПС – от Ирена Николова, „Български възход“ – от Хараламби Мочев.
Коалиция „Левицата“ – от координатора за областта Атанас Ненков, СДС – от Николай Караманлиев.
Някои са регистрирани за общински съветници, няколко за кметове на населени места, други само за кметове или съветници. Предстои регистрацията на самите кандидати за кметове и кандидатски листи за съветници. Публична тайна от няколко месеца в сакарския град е кои ще са кандидатите за кмет на общината. Вече е ясно, че ще са шест на брой, досегашният Божин Божинов, Васил Сяров, Кера Спирова, Наско Стоянов, Христо Гайдаров и Климент Киров. От тях рекордьор по участия в изборни надпревари е Наско Стоянов – за пети път.
Божин Божинов участва за четвърти път с три мандата зад гърба си, Васил Сяров се явява за трети път на кметски избори, Кера Спирова – за втори.
Останалите двама – Христо Гайдаров и Климент Киров ще участват за първи път.
За всичко свързано с Местните избори ще ви информираме редовно от сега до тяхното приключване на 8 ноември, когато ще е втори тур за някои от кметовете.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 25, 2023 08:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама