Парите за ремонт на читалище са в сметката на Община

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 4, 2021 09:15

Парите за ремонт на читалище са в сметката на Община

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 26 ноември - 2 декември 2021 г., брой 43/975 година XVIII
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

„Парите за ремонта на читалище „Дружба“ са в сметките на Общината.“ Това каза кметът Мария Киркова на последната сесия на ОбС – Харманли. Тя уточни, че сумата се прехвърля в бюджета като преходен остатък всяка година. Средствата са целеви и са отпуснати на бюджета на Община Харманли като трансфер и няма как да бъде прехвърлена по сметка на читалището.
Госпожа Киркова уточни, че към момента процедурата по избор на изпълнител на ремонта е на етап отваряне на ценови оферти, а строително – монтажните работи ще започнат след приключване процедурите по ЗОП и избран изпълнител. „Надявам се сагата да приключи, след като се обяви изборът, но възможността за жалене също я има“, уточни тя.
Първата обществена поръчка за ремонт по проекта „Инженеринг – проектиране, изпълнение на СМР и упражняване на авторски надзор на обект: „Ремонт на сградата на НЧ „Дружба – 1870“ гр. Харманли“ бе през септември 2018 година.
За нея кандидатстваха дружествата ЕТ „Марчела 90 – Златко Марчев“, „АКВА-3″ ЕООД, и двете от Хасково, и „ТЕА-СТ“ ЕООД, София.
Отпуснатата сума бе 829 166, 77 лева.
Повторна поръчка за ремонт на сградата на читалището в Харманли обявиха на 21 юни 2020 г., а крайният срок за по- даване на оферти или заявления за участие бе 18:00 часа на 26 юни.
Повторното обявяване на тази поръчка се наложи, след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) спря първата. Пред нея бе обжалвано решението на комисията за изпълнител да бъде избрана „АКВА-3“ ЕООД.
Последваха още обжалвания и спирания на поръчката.
Тя бе обявена отново и в момента и за този ремонт има подадени пет оферти. Те са от „Сетатех ЕООД“, „Сити Билд Студио“ ООД, „Теа-СТ“ ЕООД и трите от София. „Инджовстрой“ ЕООД, с.Баните, Смолян и „Импера Тех“ ЕООД, Хасково.
Комисията единодушно решила и предлага на кмета „Импера Тех“ да бъде отстранен от участие.
Другия месец ще стане ясно кой е избраният изпълнител и дали ще има ново обжалване.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 4, 2021 09:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама