Паметникът на Д-р Петър Берон ще бъде открит на 22 март

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 15, 2024 08:12

Паметникът на Д-р Петър Берон ще бъде открит на 22 март

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 02/1074, година XXl, 12 - 18 януари 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Бюст-паметникът на д-р Петър Берон ще бъде открит за патронния празник на средното училище в Тополовград – 22 март.
Това стана ясно на проведеното заседание на Инициативния комитет, на което присъстваха и представители на ОбА, читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1894“ и други институции, които помагат това да се случи. Председателят Златка Господинова съобщи на присъстващите, че специален гост при откриването ще бъде родственикът на патрона на училището д-р Петър Берон.
Обобщено бе, че събраната сума към момента е 11 084 лв., от които 3460 в брой и 7774 по банков път. Очакват се още преводи и дарения и няма никакво съмнение, че необходимата сума за паметника, която трябва да достигне минимум 15 000 лв. ще бъде събрана и по всяка вероятност ще бъде надмината.
В дарителската кампания се включиха много хора, повечето от които възпитаници на училището през годините от неговото създаване, както и фирми и организации. Уточнена бе датата на провеждане на Тържествения концерт с благотворителна цел за празника на училището и откриването на бюста. Той ще бъде на 14 март от 17:30 часа в Големия салон на читалището, а Трифон Ламбов, председателят на Настоятелството, пое ангажимента за пълна подкрепа и помощ за реализацията му.
Бивши и настоящи възпитаници на училището ще участват със свои изяви в него. Ще има и една 20-минутна част от програмата, която ще бъде голямата изненада.
Като съпътстваща проява ще бъде художествената изложба от картини във фоайето, също на бивши и настоящи възпитаници на училището.
Красимира Атанасова, началник отдел в ОбА поеха ангажимент да обезпечат в срок цялата документация, касаеща монтирането на паметника.
Обсъдени бяха и други подробности свързани с предстоящия празник на средното училище.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 15, 2024 08:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама