Павлина Георгиева от София е победител в поетичен конкурс

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 16, 2024 10:07

Павлина Георгиева от София е победител в поетичен конкурс

Акценти

  • XIX издание на "Жената - любима и майка" събра събра 340 творби на 174 участници в две възрастови групи

Свързани публикации

Павлина Георгиева от София със стихотворението си „Слънчевото златно конче“ спечели първа награда на Националния поетичен конкурс „Жената – любима и майка”. VIX му издание се проведе в „Катаржина естейт“, край Свиленград.

Статуетката на конкурса и парична награда от 500 лева осигури и връчи Елена Манолова, основател и спонсор на конкурса и съпруга на Георги Манолов – кмет на Свиленград от 2004 до 2019 година.

„Благодаря на журито и организаторите, но най-много благодаря на поезията, защото тя ни казва, че любовта няма нужда от изкуствен интелект, а от голямо човешко сърце”, каза поетесата при награждаването.
Втора награда журито присъди на Кристиана Димитрова от Свиленград за стихотворението „Тя“. Наградата й връчи председателят на журито Боян Ангелов. „С този конкурс община Свиленград прави нещо изключително важно за съвременната българска литература – дава увереност и път на нови и непознати таланти, с които е богата България”, каза той в приветствието си.
Третата награда замина за град Перник при Ангел Дюлгеров за неговото стихотворение „Музей на изящните изкуства“.
В детската група на участници до 18 години журито не присъди първа награда. За носител на втора награда бе определена 14-годишната Деница Димитрова за стихотворението „Тъга“. Тя е ученичка в ПГСС „Сергей Румянцев” – град Луковит.
Президентът на местния Лайънс клуб – Красимира Фотева награди Ивелина Хънтова, на 14 години, ученичка в ПГССИ „Христо Ботев” за стихотворението „Жената, майка и любима”.
Тази година в конкурса участваха 340 творби на 174 участници в две възрастови групи. Преди началото й всички присъстващи отдадоха почит с едноминутно мълчание в памет на Негово Светейшество българския патриарх Неофит.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 16, 2024 10:07
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Нели Димитрова март 17, 02:19

    Не видях връзка с темата за Жената- майка и любима в стихотворението “ Слънчевото златно конче! Уважаемото жюри се подиграва с участвалите поети! Публикувайте на сайта си награденото стихотворение, да видят всички какво сте наградили!!!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама