Още 16 картини ще постъпят във фонда на Община Свиленград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 5, 2021 08:07

Още 16 картини ще постъпят във фонда на Община Свиленград

Акценти

  • Регионален вестник, # 35/967 година XVIII, 1 - 7 октомври 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Още 16 картини на талантливи художници ще постъпят в Художествения фонд на Община Свиленград. Те са от творци, които ги нарисуваха по време на Националния пленер „Нарисувани усещания”.
В продължение на пет дни осем художници от страната посетиха интересни места в община Свиленград, а впечатленията от тях изразиха в платна. Вдъхновени от природата и забележителностите те нарисуваха 16 картини. Творбите им пресъздават емоции и усещания от престоя им в Граничния град. Повечето от платната са абстрактни импресии, изобразяващи стария мост на Марица, средновековната крепост и тракийската гробница в Мезек, църквата „Живоприемний източник” в кв. „Гебран”, старинната сграда на музея, паметника на генерал Никола Иванов пред общинската библиотека, атмосферата по главната градска улица и др. Използвали са разнообразни техники като маслена живопис, акрилна боя, дигитална графика, смесени техники.
Пленерът се организира за 7-и път и е част от тържествата за Празника на града. В него тази година участваха художниците Момчил Николов и Кунка Бакалова от Карлово, Мария Петкова от София, Боян Блажев и Сандра Блажева от София, Ангел Герджиков от Садово, Калин Терзийски от София и Петър Джигов от Свиленград.
16-е нови картини до края на октомври ще са изложени в Арт галерия – Свиленград.
Пленерът започна на 21 септември, а картините бяха представени в неделя, 26 септември, в Арт галерията от авторите.
В петък, 24 септември, на откритата сцена до Стария мост звучаха песни на Ела Фитджералд, Сара Воун, Нина Симон, Andrew Sisters, изпълнени от великолепната джаз певица Марина Господинова. Зрителите на събитието „Джаз на Стария мост“ имаха удоволствието да се насладят на оригиналните изразителни интерпретации на младата певица в акомпанимент на Станислав Арабаджиев – пиано.
Като допълнение за хубавата музика бе и красивият залез над река Марица.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 5, 2021 08:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама