Още една година към вековната история на училище „Иван Вазов“

От май 8, 2021 06:27

Още една година към вековната история на училище „Иван Вазов“

Акценти

  • Регионален вестник, # 17/949 година XVIII, 30 април – 13 май 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

С онлайн представяне на видеоклипове, изработени от всеки клас, започна програмата, свързана с патронния празник и 101 години от основаването на ОУ „Иван Вазов“ – Харманли.
Останалите дейности, предвид епидемичната обстановка, се проведоха в класните стаи и в тесен кръг.
За световния Ден на книгата учениците от 1.а клас, с учител Милена Кунева, проведоха творческа среща с харманлийския творец Петя Карабакалова – поетесата и музикален педагог, която „мечтае да говори със звездите, да чува на цветето дъха и да спори с вятъра“. Децата рецитираха нейни стихотворения, пяха едни от най-популярните ѝ песни. Задаваха въпроси към Петя, с интерес слушаха нейните отговори. Музикалният педагог Карабакалова сподели коя е най-важната роля в живота ѝ, как да заобичаме книгите, какво е Харманли за нея, как се пишат стихове.
Тържеството на най-малките, децата от подготвителна група, се проведе на 23 април, петък, в ресторант „Приказките“ и бе под надслова „Кой е по-по-най“. С тях заедно празнуваха и техните родители, повечето от които също са учили в това училище.
Водеща на празника бе забавната и пъстро облечена Многознайка – Катя Димова, която е и тяхна детска учителка.
Директор на училището Светла Георгиева поздрави децата за празника и добави: „Бъдещето сте вие, но вашите учители са тези, които ще ви поведат!“.
Сцената бе красиво украсена с арка от разноцветни балони, до която бе „Стълбата на успеха“, на която всяко от децата се качваше и изпълняваше стихотворение или песен, като предварително само си е избрало и научило.
В тази част – Отрития урок, както го определи Катя Димова, стиховете и песните бяха на патриотична тематика, сред тях и произведения от творчеството на патрона на училището Иван Вазов.
Във втората част те пяха песни, граха танци и рецитираха стихове за светлия християнски празник Великден. Не пропуснаха да покажат и знанията си по английски език, който овладяват с учителката си Снежанка Йовкова.
Гост на празника бе Борислав Мирчев – Боби, който години наред е неизменна част от празниците на училището. Той е автор на музиката и текстовете на много любими на децата песни, които са включени в учебниците по музика.
Децата с удоволствие пяха и играха на неговите песни, които той пееше и свиреше лично за тях. Накрая подари на всяко дете своя книжка със стихове.
Празникът завърши с изненада. Родителите на децата бяха приготвили голяма торта с фойерверки, около която всички пяха и ръкопляскаха радостно.

От май 8, 2021 06:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама