От цялата страна отдадоха почит на тракийската памет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 17, 2022 11:01

От цялата страна отдадоха почит на тракийската памет

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 14 - 20 октомври 2022 г., брой 37/1015, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Официални лица от цялата страна участваха в Ден на тракийската памет. Националното тракийско поклонение в Маджарово се състоя на 8 октомври и бе посветено на 109-годишнината от разорението на тракийските българи.
Церемонията се състоя пред Пантеона – костницата на загиналите тракийци. Тя започна с тържествено възпоменателно поклонение със заупокойна молитва пред Пантеона на загиналите тракийци в Мемориалния комплекс.
„Тъжно, но значимо събитие в живота на България“ нарече поклонението председателят на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов.
Венци и цветя бяха поднесени от областния управител Минко Ангелов, кметовете на общините в региона, генералните ни консули в Одрин и Истанбул – Борислав Димитров и Васил Вълчев, новоизбрани депутати, духовни лица, потомци на тракийци, граждани.
Програмата продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметниците на войводите Димитър Маджаров, Руси Славов и Капитан Петко, и фолклорни изпълнения на централния градски площад.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 17, 2022 11:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама