От община Свиленград посетиха Салон за зелени технологии в Италия

От ноември 25, 2022 10:36

От община Свиленград посетиха Салон за зелени технологии в Италия

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 25 ноември – 1 декември 2022 г., брой 43/1021, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Делегация от община Свиленград, водена от кмета Анастас Карчев, посети Международния салон за зелени технологии и кръгова икономика Ecomondo в Римини, Италия.
Община Свиленград за първи път в България реализира демонстрационен проект за управление на битовите отпадъци съгласно принципа „плащаш, колкото изхвърляш” – PAYT (pay-as-you-throw). Затова интерес за общинарите представляваха представените на изложението машини, съоръжения и технологии за третиране, извозване и оползотворяване на отпадъци.
В делегацията участваха заместник-кметът Мария Костадинова, директорът на дирекция „Общинска собственост и екология” инж. Иванка Димитрова, директорът на дирекция „Местно икономическо развитие, проекти и програми” Светлана Динкова и екологът на общината Гергана Тонева.
Бизнес делегацията, организирана от „Експо бизнес партнерс“, в качеството си на официален представител на Italian Exhibition Group за България, участваха много български общини и фирми, заинтересовани от кръговата икономика.

XXV издание на Ecomondo е водещото международно събитие в Европа за технологични и индустриални иновации, обхващащо всички сектори на кръговата икономика.

От ноември 25, 2022 10:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама