От Областна администрация не забелязаха нарушение

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 20, 2024 09:41

От Областна администрация не забелязаха нарушение

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 07/1079, година XXl, 16 - 22 февруари 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Заместник-областният Митко Петров отказа за разгледа случай с извършено нарушение при обявяването на публичното обсъждане на Бюджет 2024 на Харманли. Той бе сезиран от Стоян Желев за това, че от Община Харманли в законоустовения срок не бяха публикували необходимите документи, с които гражданите да се запознаят, а след това и да ги обсъждат. Обявлението на официалния сайт на Община Харманли www.harmanli.bg бе публикувано във вторник, 16 януари 2024 г. и в него се съобщаваше, че публичното обсъждане ще бъде на 29 януари. Материали по проектобюджета обаче се появиха на 26-ти, петък, последния работен ден от седмицата, предхождаща обсъждането.
Забавянето бе признато и от кмета Мария Киркова, която определи закъснението с многото работа, която е трябвало да свърши Общинска администрация.
Заместник – областния Петров, назначен от квотата на ГЕРБ, въобще не обръща внимание на този факт, а от неадекватния му отговор му става ясно, че той или не познава законите или не изпълнява вмененото му задължение като държавен служител, призван да защитава интересите на държавата.
Ето отговора на зам.-областния управител:
„На сайта на Община Харманли на 16.01.2024 г. е публикувана покана за публично обсъждане на проект на бюджет на община Харманли за 2024 г. – на 29.01.2024 г. За да е налице „окончателен бюджет“, следва да има решение на Общински съвет. Като общински съветник, присъствал на сесията, проведена на 31.01.2024 г., Ви е известно, че такава точка в дневния ред не е предвидена и такова решение не е прието.“ 

 

По конституция в правомощията на областния управител е записано: осигурява провеждането на държавна политика, отговаря за защитата на националните интереси, на законността и на обществения ред и осъществява административен контрол.
При осъществяване на своята дейност областният управител се подпомага от заместник областни управители и Областна администрация.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 20, 2024 09:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама