От МВР обещаха да вземат мерки за реда по Главната в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 8, 2022 11:52

От МВР обещаха да вземат мерки за реда по Главната в Харманли

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 8 - 14 април 2022 г., брой 14/992, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

„Предприети са съответните мерки, дадени са съответните указания, но това е бъдещ процес“. Това бе част от отговора на началник РУ „Полиция“ Харманли на въпрос, свързан с неприятната гледка от жени с леко поведение в центъра на Харманли.
На последната сесия той представи информация за състоянието на престъпността и нарушенията на обществения ред на територията на общината, както и мерките за противодействие.
На нея съветникът Николай Георгиев го попита: „Какви мерки се предприемат за ограничаване на проституцията в централната част на Харманли?“. Отговорът на правоохранител № 1 на Харманли бе:
„Съгласно 155 от НК склоняването към проституция следва да бъде доказано. Самите действия от проституиращите лица подлежат само по наказателно преследване съгласно член 326 от НК, така наречените нерегламентирани доходи, който е много особен.
На тези, които осъществяват подобна дейност може да им бъде потърсена наказателна отговорност, но това да бъде доказано в малко по-продължителен период от време. Дадени са съответните указания и са предприети мерки, както към проституиращите, така и към склоняващите ги, дадени са указания на съответните звена, но това е един бъдещ процес,“ бе отговорът на господин Парасков.
По същият начин отговори и за движението на МПС с висока скорост по бул. ”България”.
Той каза, че имат информация бързодвижещите се средства по тази улици, а гражданите даже били меко казано притеснени. „През зимния период това е рядко, но сега са дадени съответните указания и се предприемат съответните мерки,“ отговори той.
Мирослав Стойчев го попита как се осъществява контрола на електрическите тротинетки?
Началникът обясни, че Законът за движението по пътищата (ЗДП) важи само за моторни превозни средства и те не попадат под негови санкции. „За електрическите тротинетки и триколки може да бъде взето отношение на моментни действия от полицейски служител или на свидетелски показания, които би следвало да бъдат депозирани пред нас като административно наказващ орган.
До изменението в ЗДП спрямо миналата година, това се правеше от колегите от Пътния контрол. Сега е разрешено да извършват такъв и служители от териториална полиция. Дадени са им указания и съответните служители са обучени за вземане на съответното отношение. Тепърва ще бъдат предприети съответните мерки и ще дам съответните указания на колегите, въпреки меко казано недокомплекта в РУ – Харманли,“ е неговото намерение.
В следващия брой очаквайте какво количество наркотици е заловено за една година в Община Харманли.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 8, 2022 11:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама