От Държавното по кудо три златни медала останаха в Харманли

Сакарнюз
От Сакарнюз май 10, 2024 15:38

От Държавното по кудо три златни медала останаха в Харманли

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 18/1090, година XXl, 10 - 16 май 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани.

Джан Мустафов при мъжете, Румен Стайков при младежите, Михаил Живков и Максимилиан Тодев станаха шампиони на Държавен шампионат по кудо. Той се състоя в Харманли на 28 април и бе част от тържествата за празника на града.
В най-важния шампионат от календара на Българската кудо федерация участваха 15 клуба с над 100 бойци от страната.
“Купата на кмета” тази година бе спечелена от отбора на Павликени. Миналата той бе притежание на клуб “Будо” – Харманли.
Този шампионат бе за всички възрасти и имаше атрактивни срещи и победи.
Географията на кудо се разширява и качеството на битките също. На този фон кудоките на СК ”Будо“ – Харманли направиха много добри турнирни битки и се класираха отборно на второ място с 4 златни, 4 сребърни и 2 бронзови медала.
Двама национала излъчи клуб “Будо” за Европейския шампионат по кудо в Рим, който ще се състои на 15 – 16 юни 2024 г. в италианската столица. Това са Румен Стайков и Алекс Минков. Момчетата водят активна подготовка. Те и техният треньор Даян Бабамов ще представят страната и града на големия международен форум, но се нуждаят от финансова подкрепа.
Макар че клубът няма достатъчно средства, в рамките на една година неговите състезатели се представиха на световен шампионат в Токио и на два европейски. За всеки малък град това би било въпрос на чест и своеобразна реклама и от клуба се надяват, че спонсорите ще проявят интерес и ще дадат своята подкрепа победите да продължат.

Сакарнюз
От Сакарнюз май 10, 2024 15:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама