От ВиК – Хасково призовават

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 3, 2023 12:13

От ВиК – Хасково призовават

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 29/1053, година XX, 28 - 03 август 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

В циркулярно писмо до Областната управа в Хасково и до всички общини от областта от ВиК ЕООД – Хасково считат, че са длъжни да уведомят всички за някои притеснителни факти относно снабдяването с питейна вода в областта.
Освен всичко друго изложено в писмото в него от ВиК констатират: „Трайно и константно намаляване на общия водочерпен дебит от съществуващите съоръжения се дължи най-вече на понижените статични водни нива на подземните водни тела, от които се водоснабдява обособената територия.
Този проблем се забелязва и на другите обособени територии на страната и се характеризира с влошаване на климатичните условия вследствие на засушаване, като по този начин подхранването на водните тела е намалено. Решението на този сериозен проблем е комплексно, трудно и бавно. В дългосрочен план решението на проблема е цялостна подмяна на водопреносната мрежа, която е изключително амортизирана. В краткосрочен план предлагаме: „… на териториалните органи на обособената територия да вземат решение и да въведат ограничения /за което своевременно да бъдем уведомени/ във водоползването на питейна вода – за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици, миене на МПС-та, миене на балкони. С тези превантивни мерки, при тяхното съвестно спазване от страна на потребители и граждани, се надяваме да не се достига до следващо по-сериозно ограничение на водоползването, а именно “режим на водоползване“.
Писмото е подписано от гл. инженер инж. Лозко Лозев и инж. Божидар Желязков – управител на ВиК ЕООД – гр. Хасково.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 3, 2023 12:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама