Отпуснаха помощ на болница в ликвидация

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 9, 2021 10:44

Отпуснаха помощ на болница в ликвидация

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 3 - 9 декември 2021 г., брой 44/976 година XVIII Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Общинският съвет на община Симеоновград реши да се отпусне парична помощ от 2159.86 лева на СБАЛ ,,Хипократ’’ ЕООД в ликвидация. От протокола за гласуване става ясно, че решението се подкрепя с мнозинство.
Проблемите с болницата започнаха през 2004 – 2005 година, когато управител бе Ваня Дончева.
По-късно болничното заведения изпадна в криза, а в последствие и в неплатежоспособност.
През 2014 година юристът Митко Христозов обясни на съветнциците, че болницата е поставена на колене, защото кредитори имали изпълнителни листове, а съдия изпълнителят започвал да прави опис на самата сграда.
Той обясни, че бившият управител е усвоил кредит при неизгодни условия. „Забелязали сме пороци в самия договор, който ще бъде атакуван, но шансовете са малки.” Наказателното производство срещу бившия управител е спряно заради липсата на последния.

Съветниците от Общински съвет – Симеоновград приеха отчет за дейността на ОбС и на неговите комисии за периода от „м. ноември 2020 г. до м. септември 2021 г. включително, съгласно приложена справка“. В докладната, гледана на заседанието от 29 октомври 2021 г., е записано: „Отчетът да стане достояние на населението, кметове и кметските наместници от община Симеоновград чрез официалната интернет страница на Община Симеоновград – www.simeonovgrad.bg, и чрез публикация във в-к „Новини”. Такъв вестник не съществува, а на сайта на Общината подобен отчет не е публикуван.

снимка: Архив

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 9, 2021 10:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама