Отново протести с искане за ремонт на пътя Гълъбово – Мъдрец

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 4, 2023 11:59

Отново протести с искане за ремонт на пътя Гълъбово – Мъдрец

Акценти

  • Протестиращи носиха портрети на трима министри, които са им обещавали ремонт, а не са го направили.

Свързани публикации

Жители на няколко села от община Гълъбово излязоха втори ден на протест с искане за незабавен ремонт на пътя за село Мъдрец. Това шосе не е ремонтирано основно повече от 40 години и е изключително опасено, а се ползва от големи предприятия като ТЕЦ „Марица изток 3“, „Мини Марица – изток“, „Енергоремонт“, заявиха протестиращите.
„Докато не дойдат тук багери да започнат работа, протестите няма да спрат“, каза председателят на инициативния комитет „Обручище завинаги“ Тенчо Кайряков, организатор на събитието.

Събралите се т акръстовището пред „Брикел“ носиха портрети на трима министри, които са им обещавали ремонт, а не са го направили.

Протестиращите блокираха от 6:00 до 8:00 часа тази сутрин пътя Русе – Свиленград до „Брикел“, общинският, между Рудник „Трояново“ 1 и гара Разделна и „Трояново 3“.

Други спряха движението в село Искрица, където е връзката на община Гълъбово със съседните Тополовград и Харманли, откъдето минават много от работещите в „Марица Изток“.

Освен републиканския път, надлезът и мостът над река Соколица при село Медникарово за ТЕЦ 3 са в много лошо състояние, а всеки ден по тях минават стотици камиони, натоварени в въглища.

След първият протест вчера, регионалният министър нареди спешна проверка на процедурата за ремонта, а днес трябваше да разговаря с протестиращите по проблема.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 4, 2023 11:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама