Отнеха концесията на руския анклав в „Росенец“, седмицата 17 – 23 юли 2023 г.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 24, 2023 08:37

Отнеха концесията на руския анклав в „Росенец“, седмицата 17 – 23 юли 2023 г.

Акценти

  • Компанията "Лукойл Нефтохим Бургас" ще се обърне към съда "за защита на своята делова репутация" във връзка с обвинения в контрабанда и други нарушения на територията на терминала ѝ на нефтеното пристанище "Росенец".

Свързани публикации

¿ 17 юли 2023 г.

Над 100 килограма наркотици са били изхвърлени в понеделник, в Турция, от хеликоптер, идващ от България, съобщиха турски издания. От българското МВР потвърдиха, че са получили такъв сигнал и проверяват.
Бившият столичен общински съветник от ДСБ Вили Лилков няма да получи подкрепа от партията за кметската си кандидатура. Той бе издигнат от група дежурни десни общественици и интелектуалци, възмутени от това, че ПП-ДБ са издигнали за кмет на София предприемача от IT сектора Васил Терзиев, чийто баща, дядо и чичо са работили в бившата Държавна сигурност.

¿ 18 юли 2023 г.

Прекратени са пътните поръчки за 4 млрд. лв. на служебния кабинет.
Нова генерация изкуствено сърце имплантираха в болница „Чирков“.
Арестуван е мъж, заплашил действащ министър с убийство.

¿ 19 юли 2023 г.

ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС ще отнемат концесията на пристанището на „Лукойл“. Санкциите срещу Русия са форсмажорно обстоятелство, което позволява на държавата да развали договора, смята шефът на енергийната комисия Делян Добрев.
Комисията по отбрана одобри изпращането на 100 стари бронирани машини на Украйна.

¿ 20 юли 2023 г.

Компанията „Лукойл Нефтохим Бургас“ ще се обърне към съда „за защита на своята делова репутация“ във връзка с обвинения в контрабанда и други нарушения на територията на терминала ѝ на нефтеното пристанище „Росенец“.
Министърът на финансите Асен Василев обяви, че двете служебни правителства на президента Румен Радев, не са „свършили работа за една стотинка“ по отношение на териториалните планове за справедлив преход на трите въглищни региона Стара Загора, Перник и Кюстендил, заради което България е загубила 97 млн. евро през 2022 г., осигурени от Европейския съюз за транформация на трите региона, включително за осигуряване на алтернативна заетост на работещите там.

Временния шеф на Гранична полиция Антон Златанов обяви, че според тяхната проверка хеликоптерът с дрога е летял от Гърция към Турция

¿ 21 юли 2023 г.

Пет трансплантации четири бъбречни и една чернодробна бяха извършени на 20 юли. Това стана възможно след две донорски ситуации, реализирани от медицински екипи на „Пирогов“.
Близките на починала у нас туристка от Германия се съгласиха да дарят органите и така тя стана донор на два бъбрека и черен дроб.
Изпълняващият функциите на главен прокурор Борислав Сарафов предлага съдията Елена Каракашева от Върховния касационен съд (ВКС) да му стане заместник и да поеме ръководството на Върховната административна прокуратура.

¿ 22 юли 2023 г.

Сдружението на Заведенията в България и Българската асоциация на заведенията обявиха, че ще бъде потърсена отговорност по съдебен път от клиента, който през седмицата се оплака, че е платил 490 лв. за три пържоли в ресторант във Варна.
Оранжев код за опасно високи температури от 39-40 градуса е издаден за 10 области на България.
ПП заплашиха Радев с импийчмънт. Депутатът Венко Сабрутев обяви, че ако президентът продължи да е разединител, то те ще поискат отстраняването му

¿ 23 юли 2023 г.

Кръчмите са пред вдигане на ДДС заради лошо отношение към клиента. „Призовавам ресторантьорите да преосмислят цялостното си поведение към клиентите“, заяви туристическият министър.
15 км стигна опашката за влизане през ГКПП „Калотина“
Цените на храните на едро спадат с 2% за една седмица.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 24, 2023 08:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама