Откриха обновената сграда на Историческия музей в Тополовград и експозицията в нея

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 19, 2023 09:55

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 16 – 22 юни 2023 г., брой 23/1047, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Обновената сграда на Общински исторически музей в Тополовград и най-новата експозицията в нея бяха представени и открити на 14 юни.
Водосвет отслужи Ставрофорен свещеноиконом Николай Клюнков, а директорът на Историческия музей Веселин Кълвачев показа пред гостите поставените в сградата и двора карти, експонати и артефакти.
Той представи и плановете на музея за по-нататъшното разширяване и обогатяване на експозицията в него. За свършеното досега благодари на Национален фонд „Култура”, които им повярвали и подкрепили „да бъде реализирана нова временна музейна експозиция за пътя на душите, за дългата и интересна приказка по проект „Пътят – Мастейра/Сакар – едно вълнуващо пътуване през Времето“.
Господин Кълвачев благодари на Министерството на културата, които които са ги подкрепили в тази инициатива.
Благодарности имаше и към Асоциацията на българските музеи, на Община Тополовград за подкрепата и съдействието при изпълнението на тази благородна цел и на стотиците приятели, които подкрепиха това тяхното начинание да се реализира. „Благодарим, уважение и признателност от душите, които са писали великата и интересна приказка на Майстера/Сакар”, завърши той.
Екипът на музея получи специални поздравления от кмета на общината Божин Божинов, който подари албум със снимки от живота и делото на Генерал Люцкан Люцканов, чиято паметна плоча бе открита на 10 юни в родното му село Орлов дол.
Поздравления и подарък за откриването поднесе и председателят на Настоятелството на читалище „Св св. Кирил и Методий – 1894“ Трифон Трифонов.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 19, 2023 09:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама