Откриха нова спортна площадка, изградена от Ротари клуб

От юни 7, 2021 10:11

Откриха нова спортна площадка, изградена от Ротари клуб

Акценти

  • Регионален вестник, # 21/953 година XVIII, 4 - 10 юни 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Мечтаната от години съвременна спортна площадка за учениците от училище „Иван Вазов“ – Харманли, вече е факт. Официалното ѝ откриване бе на 1 юни – Деня на детето, а за празника дворът бе празнично украсен и озвучен, което правеше дена още вълнуващ.
Тържеството започна с химна на Република България, а след него Любка Рогачева – зам.-директор, изброи многобройните спортни успехи на училището, имената на възпитаниците, тръгнали по пътя на спорта, някои от които покорили световните върхове, а други, развиващи се професионално в тази област.
Мария Киркова – кмет на Общината, благодари на членовете на Ротари клуб – Харманли, за всички инициативи, които са направили за общината, за децата и за всички жители. По думите ѝ: „Това е един прекрасен ден – Деня на детето, за откриване на тази многофункционална спортна площадка. Благодаря ви, бъдете здрави и все така много инициативни в полза на община Харманли“.
За реализирането на проекта и за инициативите, свързани с него, говори Александър Петров – председател на Ротари клуб – Харманли. Той изказа благодарности за подкрепата и включването в проекта на Община Харманли, Министерството на образованието и науката и по-конкретно на министър Красимир Вълчев, Сдружение „Бизнесът за Харманли“, фирма „Димана“ АД, Българо-френския Ротари комитет, клубове на Ротари от цялата страна, на учителите от училището и гражданите, участвали в благотворителните инициативи за набиране на средства.
Архиерейският наместник Живко Петров освети обновената спортна площадка и пожела: „Господ да бъде с нас през всички дни на живота ни! Да дава на тези, които се трудят, повече и повече. Бъдете благословени!“.
Димитър Димитров – учител по физическо възпитание и спорт, и ученици от училището благодариха за възможностите, които им се предоставят с обновената спортна площадка за развитието на двигателните възможности на децата и запознаването им с колкото се може повече спортове.
Приветствие отправи и Иван Лозанов – председател на СК „Хокей на трева“, чиито състезатели основно тренират от въ-веждането на този спорт в града на спортната площадка на училище „Иван Вазов“. Той изрази благодарността на всички, които се занимават с хокей на трева. Напомни за личността на Колю Христов, който има огромен принос в развитието на спорта и физическото възпитание. С ръкопляскане всички присъстващи почетоха паметта на господин Христов – учител по физическо възпитание и спорт в училището и първият и дългогодишен треньор на хокейния клуб.
След като кметът Мария Киркова, президентът на Ротари клуб – Харманли, Александър Петров и заместник-директорът на ОУ „Иван Вазов“ Любка Рогачева тържествено прерязаха трикольорната лента, състезателите от клуба по хокей направиха -демонстративен мач пред децата и гостите на училището. С играта си децата разкриха красотата и уникалността на тази игра.
Турнири се проведоха и на другите игрища на площадката.
Гости на събитието бяха членове на Ротари клуб, реализирали проекта за спортната площадка и Наташа Кирякова (директор 2000 – 2018 г.).

За официално начало на проекта се смята 20 април 2018 г., когато е сключен договорът на местната организация с приятелския Ротари клуб Сен Жил – Франция. В Харманли проектът се обсъжда от предишната година, когато идеята им е предложена от ръководството на училището. Организацията я приема като кауза с обществена значимост на града, търси и намира източници за финансирането ѝ и осъществява проекта, а с него и мечтата на учители, ученици и родители децата да играят и спортуват в бе- зопасна и отговаряща на съвременните условия спортна площадка.
Проектът се нарича „Училището – привлекателен център за нашите деца“ и е на стойност 208 000 лв.

От юни 7, 2021 10:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама