Откриха мъртва риба на р. Марица след Димитровград

Сакарнюз
От Сакарнюз юли 14, 2023 08:22

Откриха мъртва риба на р. Марица след Димитровград

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ бр. 27/1051, година XX, 14-20 юли 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Районната инспекция по околна среда в Хасково установи мъртва риба в участък по течението на р. Марица след Димитровград, в ра-йоните на селата Нова Надежда и Райново, съобщи БНТ. Първите количества са установени след бента при село Брод.
В събота, 8 юли, екип е взел проби от 5 пункта по течението на реката и две от северен и отвеждащ колектор на голям завод за минерални торове, неорганични и органични химически продукти в Димитровград. По информация на БНТ полевите тестове на водата не са показали сериозни отклонения от нормите, но предвид констатираната мъртва риба са взети допълнителни проби.
Извършен е обход по течението на реката, като значителни количества са установени при Симеоновград. Последното установено количество риба е до вливането на река Сазлийка, информират от Дирекцията.
Първите резултати от подробните изследвания ще бъдат готови до няколко дни и тогава ще се изяснят причините за измирането на рибата, гласи съобщението на контролния орган, но до четвъртък, 13 юли, не бяха оповестени още резултатите.

Сакарнюз
От Сакарнюз юли 14, 2023 08:22
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама