Отворено писмо до кмета на Общината и съветниците

Сакарнюз
От Сакарнюз ноември 17, 2023 19:35

Отворено писмо до кмета на Общината и съветниците

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 43/1067, година XX, 17 - 23 ноември 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

До в-к „Сакарнюз“ бе изпратено Отворено писмо от Иван Кукучев, адресирано чрез кмета на общината Божин Божинов до Общински съвет – Тополовград. В него авторът му обосновава и защитава тезата защо Спортната зала в Тополовград трябва да носи името на някогашния директор на ДМ „Васил Коларов“ инж. Димитър Пенков Симеонов. Да припомним, че през тази година – последната от мандата 2019 – 2023 г. в местната власт, мнозинството от съветниците на няколко пъти отхвърли предложението на Кмета на общината за даване на Спортна зала името на инж. Симеонов. Ето и текста на самото писмо:
Чрез кмета на Община Тополовград Божин Божинов
До Общински съвет – Тополовград
Копие: до в-к „Сакарнюз“


Предложение
От Иван Георгиев Кукучев – жител на гр. Тополовград, ул. „Трети март“ 23, вх. „Б“

Господа и госпожи,

В средата на 1986 г. започнах работа в ДМ „Васил Коларов“ в отдел „Енергомеханичен“. Още в първия ми работен ден присъствах на съвещание в строящата се по това време Спортна зала. Преди това в два регионални вестника – „Шипка“ – Хасково и „Народен другар“ – Ямбол бяха отпечатани мои материали за трудния път, който бе извървян до момента, когато започна строителството на залата. От проекта, през разрешението за строеж, финансирането и всичката документация и трудностите, които произтичаха от това да се стигне до строежа на тази красива сграда. Всичко това се правеше под ръководството на директора на ДМ „Васил Коларов“ инж. Димитър Пенков Симеонов, за което обстойно ми разказа тогавашният главен счетоводител на минното предприятие Атанас Бакалов /мир на праха му/. Ако не беше инициативността и настоятелността на господин Симеонов в тези времена, тази Спортна зала, която е истинско украшение и потребност за Тополовград и общината нямаше да я има. Недоумявам защо това предложение, в което няма никакви политически мотиви, а само отдаване на достойно признание и почит за заслугите на този голям стопански ръководител и човек, беше отхвърлено от мнозинството от общинските съветници. Не само аз, а и много хора от общината, които познават работата на господин Симеонов, ще бъдем удовлетворени Спортната зала в Тополовград да носи с гордост името на инж. Димитър Симеонов.
Надявам се, че новият състав на ОбС – Тополовград ще прояви благоразумие и отговорност това да стане факт.

С Уважение: Иван Кукучев
Тополовград,
м. ноември 2023 г.

Сакарнюз
От Сакарнюз ноември 17, 2023 19:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама