Осемнадесет двойки отпразнуваха златните си сватби /обновена/

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 1, 2023 18:35

Осемнадесет двойки отпразнуваха златните си  сватби /обновена/

Акценти

  • Юбилярите бяха от няколко населени места от Общината.

Двойки с 50-годишен брак отбелязаха своите златни сватби. Общо осемнадесет се оказаха семейните двойки от общината със „стаж“ за това събитие. Десет от тях бяха от общинския център, три от с. Радовец, две от с. Мрамор и по една от селата Орешник, Княжево и Каменна река. Те всички бяха поздравени от кмета на общината Божин Божинов, който лично връчи на всяка двойка букет цветя на дамите и бутилка вино на мъжете.
Имаше „захранване“ с питка и мед между съпрузите, разбира се и горчиво, а тези вече не млади на възраст, но очевидно млади по дух хора се оказаха и прекрасни и неуморими танцьори за всякакъв вид танци – от тяхната младост и разбира се много и всякакви хора.
Накрая на програмата всички заедно се снимаха около специалната торта със надписа „50 години заедно“ и запалени свещи – фойерверки. Веселбата обаче продължи още доста време.
В подготвената интересна и забавна програма от Клуба на пенсионера „Топола“ в града, участваха председателката му Димитрина Радева, Янка Ангелова и Димитрина Аладжова, детската учителка Атанаска Катранова, председателят на Литературният клуб „Илко Карайчев““ – Николай Дялков и четири млади танцьорки от ТС „Луди Млади“.
Традиция за празнуване заедно на т.нар. Златна сватба от брачни двойки с петдесет години семеен живот бе създадена по инициатива на кмета на община Тополовград Божин Божинов. Това бе направено и тази година на 30 май в ресторант „Империал“ в сакарския град.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 1, 2023 18:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама