Общо 17 двойки ще бъдат подпомогнати от Община Хасково за инвитро процедури

Сакарнюз
От Сакарнюз април 25, 2024 16:20

Общо 17 двойки ще бъдат подпомогнати от Община Хасково за инвитро процедури

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 20/1092, година XXl, 24 - 30 май 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани.

Комисия, определена със заповед на кмета на община Хасково, за финансово подпомагане на процедури инвитро и инвиво на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми на територията на община Хасково, разгледа подадените 17 заявления на двойки, кандидатстващи за финансова помощ. Комисията установи, че всички отговарят на условията и ще бъдат подпомогнати от община Хасково, съобщават от кметството. Общата стойност, заложена в бюджета, е 100 000 лв.
На следващо заседание на Общински съвет – Хасково ще бъде предложено на общинските съветници да приемат решение за отпускане на сума за всяка от одобрените двойки за инвитро и инвиво процедури.
Община Хасково подпомага семейства, лица и двойки с репродуктивни проблеми от 2014 г. До сега благодарение на тази инициатива са се родили 33 бебета. Общо подпомогнатите двойки през годините са 179. През миналата 2023 г. 30 двойки получиха финансиране за процедури, които ще им дадат възможност да сбъднат най-съкровената си мечта – да станат родители, съобщват от общинската администрация.

Сакарнюз
От Сакарнюз април 25, 2024 16:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама