Общинската собственост е в тревожно състояние

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 3, 2024 14:08

Общинската собственост е в тревожно състояние

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 11/1083, година XXl, 15- 21 март 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Тревожно състояние на някои обекти общинска собственост отчетоха от Общинската администрация пред Общински съвет – Тополовград на негово заседание. Ето какви са констатациите: „Остава тревожно техническото състояние на сградите – частна общинска собственост – бивша детска градина и бившето помощно училище „В. Априлов”, училищата в с. Орлов дол и с. Каменна река, някои здравни служби по населените места, хижа „Сакар”, жилищни имоти-къщи в с. Радовец и общежитието на бившата СМК, които не се използват и са подложени на разрушения.
Общинският бюджет не позволява да се предприеме ремонт със собствени средства, във връзка с което на този етап единствената алтернатива е да се предлагат на потенциални инвеститори-купувачи.
Нежилищни имоти – публична и частна общинска собственост, които не са необходими за нуждите на общината или на юридически лица на общинска бюджетна издръжка, ще се отдават под наем чрез провеждане на търгове
От администрацията докладваха, че през 2023 г. е извършен ремонт на част от покрив на сграда на кметство с. Светлина, текущ ремонт на част от покрив на сграда – Здравен дом в с. Хлябово. В края на 2023 г. община Тополовград е страна по следните договори за наем: По големите договори за наем на обекти-общинска собственост са договори за наем на 2 общински жилища, с по 26.45 лв. месечен наем , и по 1 с по 23.71, 24.13 и 31.36 лв. на месец.
Договорите за отдаване под наем на земеделски земи са общо 45 за 42 227,92 лв.
Сключени са договори за пасища, мери и ливади на обща стойност в годишен наем за 17 574.37 лв.
През изминалата 2023 година са реализирани 12 сделки за продажба на общински имоти за 51 981.80 лв. с ДДС.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 3, 2024 14:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама