Община Тополовград подписа договор за 2,5 млн. за модернизиране на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“

Сакарнюз
От Сакарнюз декември 30, 2023 10:43

Община Тополовград подписа договор за 2,5 млн.  за модернизиране на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“

Акценти

  • Проектът ще се финансира със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост

Свързани публикации

Община Тополовград подписа Договор за финансиране на инвестиция по националния план за възстановяване и устойчивост – Процедура за предоставяне на средства от механизма за възстановяване и устойчивост BG-RRP-1.007 „Модернизация на образователна среда”.

Договор № BG-RRP-1.007 -0030 „Модернизиране на образователната среда на НУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“, гр. Тополовград“.

Проектът ще се финансира със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост, приоритетна ос „Образование и умения“, процедура „Модернизация на образователна среда”, BG-RRP-1.007.

Проектното предложение включва дейности за осъществяване на основен ремонт на сградата на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Тополовград, в т.ч изпълнение на пакет от енергийно-ефективни мерки, идентифицирани в доклад от обследване за енергийната ефективност на сградата и дейности, съгласно изготвен и одобрен инвестиционен проект за обект: „Енергийна ефективност, основен ремонт и благоустрояване прилежащото пространство на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в УПИ I, кв. 73 по ПУП град Тополовград, област Хасково”.

Целта на проектното предложение е модернизиране материалната база на НУ „Св.Св. Кирил и Методий“, гр. Тополовград и превръщане на образователната институция в благоприятна среда, съдействаща за подобряване на образователните резултати на учениците и мотивацията за учене.

След реализирането на инвестицията, ще се постигнат следните резултати:

Модернизирана образователната инфраструктура на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Тополовград и осигурена модерна, безопасна и благоприятна среда, съдействаща за подобряване на образователните резултати и мотивацията за учение, за ученици от 1-ви до 4-ти клас и предучилищна възраст. Постигнати ефекти за опазването на околната среда и намаляването на вредното въздействие от човешката дейност върху природата, в съответствие с Националната програма за развитие България 2030, Приоритет 1 „Образование и умения“, за осъществяването на целите, заложени в приоритет 4 „Кръгова и нисковъглеродна икономика“, и приоритет „Чист въздух и биоразнообразие“.

Стойността на одобрения проект е 2 494 872.66 лв.

Сакарнюз
От Сакарнюз декември 30, 2023 10:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама