Община Свиленград ще има 10% в слънчева електрическа централа

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 28, 2022 07:11

Община Свиленград ще има 10% в слънчева електрическа централа

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 24 - 30 юни 2022 г., брой 24/1002, година XIX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Общински съвет Свиленград разреши Общината да участва в създадено вече акционерно търговско дружество. За това е постъпило искане от „Свиленград Грийн Енерджи ” ЕАД за изграждане и експлоатация на слънчева електрическа централа (СЕЦ) с инсталирана мощност 10 MW. Предложението на дружеството е участието на Община Свиленград да бъде чрез апортна вноска на два общински имота,
Единият е стопански двор, с площ от 92 580 в м., местност Канаклийска ува, друг, с площ от 4 250 квадрата местността Орманя. Те ще са 10% от капитала на дружеството.
Предложението на „Свиленград Грийн Енерджи ” е останалите 90 %, да бъдат внесени, като дружествен капитал от частния акционер, като парична вноска.
От 18 общински съветници „за” гласуваха 15, „ против ”- 0 и „въздържал се”- 3.
„Свиленград Грийн Енерджи” ЕАД, регистрирано на ул. „Александър Стамболийски“ №23 в града и се представлява от Златан Петров Вангелов (свързан с 21 фирми, една от които е „Тополовград Гриин Енерджи“, като на 15 от тях е едноличен собственик). Те са в туристическия бизнес, в сферата на недвижимите имоти, търговия с петролни продукти, ескорт и охрана на извънгабаритни товари.
Уставният капитал на дружеството от 50 000 лева е внесен на 23 август 2021 г.
В Съвета на директорите на дружеството освен него са Боян Христов Бонев (свързан с 5 фирми от туристическия бизнес и други с ВЕИ) и Христина Златанова Вангелова.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 28, 2022 07:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама