Община Свиленград благоустроява парка в село Мезек

Сакарнюз
От Сакарнюз април 12, 2024 19:09

Община Свиленград благоустроява парка в село Мезек

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 15/1087, година XXl, 12 - 18 април 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бан

Свързани публикации

Община Свиленград започна благоустрояване на парка в село Мезек. Терасираната зелена площ, която се намира в центъра на селото, ще бъде почистена, ще се премахнат стари електрически стълбове и метални конструкции. Съществуващите подпорни стени от каменна зидария и стъпала ще бъдат възстановени и укрепени. Растителността ще се оформи и подреже. Ще бъде монтирано ново парково оборудване. Ново осветление ще бъде изградено в целия парк по пешеходната зона.
Паркът в село Мезек е третият обект, който се изпълнява в рамките на проект “Обновяване на площи за широко обществено ползване на територията на Община Свиленград – гр. Свиленград, с. Мезек и с. Пъстрогор”, Договор №BG06RDNP001-19.055-0002-C01, по процедура на МИГ „Свиленград-Тополовград”, Подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“, финансиран по Програма за развитие на селските райони 2014-2020.
По проекта бяха благоустроени също паркът в село Пъстрогор и зелената площ между улиците „Тодор Кирков” и „Капитан Петко войвода“ в Свиленград.
Изпълнител на строително-монтажните работи е „Сайбилдинг“ ЕООД, гр. Момчилград, а срокът за изпълнение е 120 календарни дни.

Снимка: ОбА-Свиленград

Сакарнюз
От Сакарнюз април 12, 2024 19:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама