Община подкрепя млади семейства, които искат да имат собствено жилище

От ноември 9, 2021 13:51

Община подкрепя млади семейства, които искат да имат собствено жилище

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 5 - 11 ноември 2021 г., брой 40/972 година XVIII Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

Община Свиленград предоставя възможност на млади семейства да си построят свой дом и стартира процедура, от която могат да се възползват семейства с установени жилищни нужди.
Тя ще поеме разходите по учредяване на право на строеж, ще предостави проект и дава терен за това. С решение на Общинския съвет е определен имот на ул. „Граничар”. Там ще могат да се построят 8 жилища.
Освен това Общината ще подготви и всички необходими документи за изграждане на жилището.
Вече е обявен прием на заявления за участие в процедурата.
Срокът за подаване на документи е до 30 ноември 2021 г, а одобрените кандидати ще бъдат определени с решение на Общинския съвет.
След като приключи процедурата, всеки от одобрените кандидати ще може веднага да започне самостоятелно строителство на своето жилище.
Всички кандидати, подали заявление, е необходимо да бъдат включени в списъка на картотекирани нуждаещи се граждани.
Подобна социална инициатива се изпълнява за пръв път в община Свиленград, като целта е да се отговори на жилищните нужди на млади хора и семейства чрез предоставяне на възможности за строеж на жилищни сгради за справяне с демографските проблеми.
Ако инициативата е успешна и има интерес от хората, общината ще продължи да работи по този модел, като в съответствие с необходимостите поетапно ще увеличава броя на социалните жилища.

От ноември 9, 2021 13:51
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама