Няколко дружества си поделят обществени поръчки

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 2, 2021 22:35 Updated

Няколко дружества си поделят обществени поръчки

Акценти

  • Регионален вестник, #4/936 година XVIII, 29 януари - 4 февруари 2021 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Няколко дружества си поделят обществени поръчки за изграждане и ремонт на горски пътища в Хасковска област. Всяко едно е първо в дадена община, а в другите е отстранено или класирано на задно място.
В Община Любимец за обществената поръчка „Изграждане на горски пътища и реконструкция на водоеми на територията на община Любимец” са кандидатствали четири фирми. На първо място е класирана местната „Bолан – 05″ ООД.
Отстранените участници са трима. Единият е Дружество по закона за задълженията и договорите (ДЗЗД) „Съмър Уърк“. Мотивите за отстраняването му са, че дружеството е представило оферта, която не отговаря на предварително обявените условия на поръчката.
Вторият елиминиран е „Трейс Груп холд“ АД, от София. От тази фирма, изготвяйки техническото си предложение, не са спазили условие на възложителя информацията за цената да се съдържа само и единствено в плика с надпис „Предлагани ценови параметри“.
Третият отстранен е ЕТ „Гарант Тодор Костадинов – Петър Петров“, от Минерални бани.
При него комисията е счела, че „офертата на участника не отговаря на изискванията за лично състояние“.
В друга община, Симеоновград, нямат такива претенции към този участник и са го обявили за спечелил поръчката. Така с ЕТ „Гарант Тодор Костадинов – Петър Петров“ е подписан договор за изпълнение.
На търга се е явил и още един кандидат – ДЗЗД „Съмър Уърк“ (в него са „Сатпро“ ООД, „Марибор стой“ ЕООД), но е отстранен, защото от комисията са установили, че за „Марибор стой“ ЕООД е установено влязло в сила Наказателно постановление за нарушение на чл. 63, ал. 2 от Кодекса на труда.
В Ивайловград за подобна поръчка са се явили трима кандидати. Това са ДЗЗД „Съмър Уърк“, ЕТ „Гарант Тодор Костадинов – Петър Петров“ и Ата строй“ ЕООД.
Печели „Съмър Уърк“, а отстранен е „Ата строй“, защото в офертата му комисията е установила противоречия.
При обществената поръчка в Стамболово от „Ата строй“ са подали правилната оферта и дружеството е класирано на първо място.
След него е ДЗЗД „Съмър Уърк“.
Тук отстранен участник е „Р-Р – Инвест 1″ ООД, който не представил техническото издържано предложение.
Другият вън от играта е ЕТ „Гарант Тодор Костадинов – Петър Петров“, защото в указан от комисията срок, не са постъпвали допълнителни документи, поискани от нея.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 2, 2021 22:35 Updated
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама