Николов искал книгата му да е като втория гол на Бербатов

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 6, 2010 10:29

Николов искал книгата му да е като втория гол на Бербатов

Харманлийския поет и писател Георги Николов представи новата си книга „Киноманът“. Това той направи в Конферентната зала на Дома на културата. Вечерта на 1 ноември тя оказа тясна да приеме неговите фенове, дошли да го уважат, които търпеливо изслушаха дългите рецензиите за труда му.

За книгата като критици говориха Недялко Бакалов – журналист от „Новинар Юг“, Хасково и Гриша Трифонов, познат като поет и бард, но в случая като шеф от издателска къща „Български писател“, която печата книгата “Киноманът”. “Георги Николов сега го издаваме като съвременен автор, а по-късно ще го издаваме като класик.“, се пошегува той.

Авторът прочете пасажи от книгата си. Разказа, че повечето образите в книгата му са герои на негови очерци, минавали през две три сита, за да се получи съвсем друго

Той разказа, че за да разбере историята на някои е разговарял с много хора, обикалял е къщи, срещал с се с роднини. За някои има само спомени от познати и не са открити никакви снимки „Аз направих така, те да бъде съхранен за историята.“

„Исках да стане като втория гол на Бербатов срещу Ливърпул, потрудих се.“, каза авторът. Той благодари на кмета Михаил Лисков и зам.-кмета Минка Стоянова, която отговоря за културата, за помощта, която са му оказали, благодари на Ваня, и на приятелите, които са му помогнали за написването на книгата.

В началото мероприятието кметът Михаил Лисков даде поздравителен адрес на Пенчо Лозанов, художникът, който рисува в лагера Добринище и ЦДГ “Детски свят”.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 6, 2010 10:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама