„Нестле“ възстановява 30 дка опожарена гора в Стамболовско

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 10, 2023 08:37

„Нестле“ възстановява 30 дка опожарена гора в Стамболовско

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 07 – 13 юли 2023 г., брой 26/1050, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Общинският съвет – Стамболово даде съгласие кметът Аднан Йълдъз да приеме дарение от 50 000 лв., които се ще предоставят под формата на услуга по залесяване. Това ще стане в землището на с. Пчелари в местността Кюклюк, а площта на имота е 156 826 кв.м.
Това е първият проект от инициативата на известната компания, която дава своя принос в региони, в които има пострадали от бедствия гори.
Избраната местност край Стамболово е била гора, а от 2014 г. насам е преживяла 15 горски пожара, засегнали 675 декара горска площ, които са нанесли сериозни щети върху природните ресурси и биоразнообразието в региона, се казва в събщението на мултинационалната компания, чиито оборот е десетки милиарди годишно.
„Мисия 2023 г.: Възстановяваме опожарената гора на Стамболово“ е дългосрочна и компанията поема ангажимент в партньорство с Община Стамболово да възстанови напълно 30 декара от опожарените горски масиви в Стамболово в рамките на три години, което е необходимият период за подготовка на почвата, засаждане на фиданките и тяхното отглеждане, докато дръвчетата се прихванат трайно.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 10, 2023 08:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама