Незаконно сметище бе заравнено, върху него хвърлят още боклуци

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 4, 2023 10:03

Незаконно сметище бе заравнено, върху него хвърлят още боклуци

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 30 – 06 юли 2023 г., брой 25/1049, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Боклуци от нерегламентираното сметище на Ивайловград са заровени, а върху тях се изсипват други. Такава е ситуацията в края на миналата седмица на терена от 6 дка на около километър източно от града. Сред изхвърляните предмети има мебели, пластмаса, строителни материали и туби от масла. Площта, върху които се изхвърлят, е върху частни имоти.
В края на месец април след наша публикация от РИОСВ – Хасково реагираха и направиха предписание Общината да почисти сметището.
Бе наета тежка верижна машина, която заравни терена, като повечето бяха заровени.
По закон битовите отпадъци на община Ивайловград трябва да се депонират на Регионално депо за неопасни отпадъци за край Кърджали, което е за общините Ардино, Джебел, Ивайловград, Кирково, Крумовград, Момчилград и Черноочене.
От Община Ивайловград вече са внесли в РОСВ уведомление за инвестиционно намерение за изграждане на площадка за временно съхранение на строителни отпадъци – тухли, керемиди, вар, цимент, желязо, порцелан и др.
Това не може да се осъществи в близко време и Ивайловград няма да разполага скоро с подобно сметище, каквито другите общини вече имат.
Територията на общината се е превърнала в голямо сметище и на други отпадъци от преработка на подземни богатства. Тук има много фирми, които добиват гнайс, а маломерните парчета, които остават при рязането му, се разхвърлят на много места, най-вече на общинска земя. Това е сериозен екологичен проблем, за който от Община Ивайловград си затварят очите.
За него ще ви информираме в друг брой.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 4, 2023 10:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама