На TRUCK EXPO 2021 показаха ново поколение камиони

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 12, 2021 18:21

На TRUCK EXPO 2021 показаха ново поколение камиони

Акценти

  • TRUCK EXPO 2021 в Пловдив, на територията на Международния панаир ще е отворено и в събота, 12-ти юни, от 10:00 до 16:00 часа.

Свързани публикации

На специално събитие в рамките на TRUCK EXPO 2021 бе представено ново поколение камиони.

DAF е първият от европейските производители, който представи камиони с атрактивен и аеродинамичен дизайн, използвайки допълнителната свобода, предлагана от новите нормативи. Производителят от Айндховен обещава водеща в класа горивна ефективност, безопасност и комфорт на водача.

Новото поколение XF се отличава с изцяло нов дизайн на кабината с удължение от 160 мм отпред, което подобрява аеродинамиката и намалява значително разхода на гориво и емисиите на CO2. Кабината на новия XF e разположена със 75 мм по-ниско, в сравнение с XF Super Space Cab и Space Cab. Видимостта е подобрена, благодарение на голямото предно стъкло, новата форма на страничните огледала и странично стъкло във вратата на пътника. Вътрешната височина в кабината на новия XF е между 1900 и 2075 мм, в зависимост от това къде е застанал водачът.

В допълнение към XF, DAF представи ново поколение XG и XG+, създавайки нов пазарен сегмент от най-висок клас, който се възползва максимално от новите правила за масите и размерите. Освен удължението отпред от 160 мм и двата модела разполагат с не по-малко от 330 мм допълнителна дължина в задната част на кабината за още повече пространство за работа, живот и сън. Кабините на XG и XG+ са разположени със 125 mm по-високо от новото поколение XF. Интериорът на кабината DAF XG предлага вътрешна височина не по-малко от 1 980 до 2 105 мм, а новият XG+ впечатляващите 2220 мм. Освен това, моделът XG+ е най-модерният модел на DAF – с най-високо ниво на комфорт и простор на живот, които са уникални в цялата индустрия. Има и много новости по силовата линия и по интериора.

Камионите следват новите разпоредби на Европейската комисия за масите и размерите на товарните автомобили. Те имат за цел да разширят границите по отношение на намаляването на емисиите (CO2), пътната безопасност и комфорта на водача.

Източник: PR TRUCK EXPO 2021

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 12, 2021 18:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама