На 22 април ще се състои полумаратон “Мезек рън”

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 20, 2023 18:42

На 22 април ще се състои полумаратон “Мезек рън”

Акценти

  • Заявили са участие много към 100  маратонци и планински маратонци от цялата страна.

Свързани публикации

Тая събота ще се проведе планински полумаратон “Мезек рън” от свиленградското село Мезек до вр. Шейновец и обратно. Датата е на 22-ри април, веднага след Великден, като стартът за участниците е обявен в 10:00 ч на площада в селото, а отделен мини-маратон с дължина 5 км ще има 30 минути след старта на основния.

Маршрутът е покрай Мезешката крепост до кулата на вр. Шейновец и се връща до селото при Мезешката гробница. Преминава и покрай някои не толкова популярни туристически обекта като Пробитата скала с тракийски ниши и Куртуленската гробница (с. Вълче поле) по билото на рида “Гората”, където ще има подкрепителни пунктове за маратонците.

Заявили са участие много към 100  маратонци и планински маратонци от цялата страна. Познати на публиката участници са Тенчо Жеков и Георги Жеков от Харманли, които са забелязани да се подготвят с усилени тренировки в района по Великден.

Припомняме, че Георги Жеков спечели Софийския полумаратон през 2021 год., а Тенчо Жеков има много призови места в наши и международни маратони.

Мезешкият маратон е подготвен изцяло от доброволци, с главен инициатор Огнян Христонев, известен планински бегач от с. Мезек. Много уникални пособия са подготвени за маратона – всички знаци по маршрута са от рециклирани капачки, инструктажът за участниците се отпечатва на гърба на детски рисунки, а междинните контроли използват специално написан софтуер от доброволец, показващ на публиката в реално време как се движат техните любимци.

Снимка: Архив

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 20, 2023 18:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама