На 11 февруари в Харманли ще честват Трифоновден на Трифончето

Сакарнюз
От Сакарнюз февруари 10, 2024 08:43

На 11 февруари в Харманли ще честват Трифоновден на Трифончето

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 06/1078, година XXl, 09- 15 февруари 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Празникът на Трифон Зарезан в Харманли ще се проведе на 11 февруари, неделя в местността „Трифончето“ гр. Харманли. С неговата организация са се заели Община Харманли, Архиерейското наместничество, Настоятелството на Параклиса „Св. Трифон“ и Клуб „Възрожденец“.
В програмата е записано, че НВП Старозагорски митрополит Киприан заедно със своя хор ще отслужат Божествена Света Литургия в храм „Свети Трифон“ от 9:15 часа.
Ритуалното зарязване на лозе ще се извърши от 11:00 часа, след което ще бъде осветен курбана, даван от Община Харманли на празника за здраве и благоденствие на жителите и гостите на града.
За настроението на гостите ще се погрижат Фолклорна формация „Каба Кабадайлии“, ДЮТС „Хорищенче“, ТК „Гергана“ с ръководител Галина Христова, и талантливите „Харманлийски славеи“ с вокален педагог Жеко Ангелов.
Осигурен е безплатен превоз за всички желаещи да се включат в празника. Автобусът ще се движи по маршрут: Динков магазин – Пътното – Пощата – Болницата – местността Трифончето.
Тръгване от спирка Динков магазин в 10:00 часа.

Сакарнюз
От Сакарнюз февруари 10, 2024 08:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама