На среща за престъпността не се спомена и дума за купуването на гласове

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 19, 2024 10:11

На среща за престъпността не се спомена и дума за купуването на гласове

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 16/1088, година XXl, 19 - 25 април 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бан

Свързани публикации

Междуинституционална среща на кметове и служители по сигурността се проведе в Харманли, но на нея не се обели и дума за купуването на гласове, което вече започна.
Събитието бе в Харманли, а на него освен кметове на общините Симеоновград и Маджарово присъстваха директор на ОД на МВР – Хасково – Чавдар Георгиев и Димитър Христозов – началник на РУ – Харманли.
Целта на срещата бе подобряване на взаимодействието между органите на местната и държавната власт, превенция и противодействие на престъпността, пътната безопасност и сигурността на територията на общините Харманли, Симеоновград и Маджарово.
На тази среща не стана и дума за купуването на гласове, практика, която се използва през последните пет избора в региона и която вече започна.
Две дни преди срещата в Харманли премиерът Димитър Главчев заяви, че ще действат безкомпромисно по всички сигнали за купуване на гласове на провелата се работна среща с ръководствата на службите за сигурност.
В нашия регион тези проблеми не съществуват, защото бяха обсъдени други, за решаването на които се поеха конкретни ангажименти. Кметовете на села заявиха, че е необходимо да бъде продължена практиката полицейски инспектори да посещават селата по график, защото хората се чувствали така по-сигурни. Директорите на учебните заведения настояват за полицейски патрули не само по време на голямото междучасие, а и в следобедните часове.
Г-н Христозов заяви, че цивилни полицаи осъществяват обходи около училищата и насочи вниманието на присъстващите към борбата с разпространението на наркотици и наркотични вещества. Той призова за нулева толерантност към дилърите.
Присъстващите получиха обещания за всички свои искания, а за пътната безопасност директорът на ОД на МВР сподели, че предстои да бъдат обезпечени с 6 нови автомобила, единият от които – високоскоростен.

Снимка: ОбА

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 19, 2024 10:11
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама