Над 300 по списък слушат пропагандата на Бойко Борисов

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 1, 2023 08:00

Над 300 по списък слушат пропагандата на Бойко Борисов

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 24 февруари – 2 март 2023 г., брой 8/1032, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

В деня, в който обществото почиташе паметта на Апостола, Бойко Борисов събра симпатизанти на ГЕРБ в читалището на Любимец.
То бе препълнено с хора от Харманли, Симеоновград и Свиленград, докарани с автобуси, и бяха отмятани по списък.

Изказванията му в залата бяха прекъсвани с ръкопляскания и със смях, когато осмиваше политическите си противници.
На официалната трибуна до лидера си застанаха кметовете на Любимец, Харманли и Димитровград – Анастас Анастасов, Мария Киркова и Иво Димов, активистите на партията Делян Добрев и Георги Станков.
Събитието бе открито от домакина, кметът Анастас Анастасов.
„През последните 12 години, по време на управлението на ГЕРБ, аз и моят екип променихме града стъпка по стъпка, реализирайки мащабни проекти, десетилетните мечти на любимчани. Тук е мястото от името на моите съграждани и лично от мое име да ви благодаря, господин Борисов.“

Делян Добрев говорѝ за приемането на еврото,

като изтъкна, че те са направили всичко необходимо за въвеждането му, но им било попречено, без да каже от кого.
„Чуват се гласове, че едва ли не ние сме приели някакъв закон и затова не може да го приемем. Левът, за който сега говорят, че ще спасяват, го няма от 1997 година. Оттогава сме във валутен борд и добре че е така. След тази година държавата почна да се развива, особено последните 10 години.
По време на нашето правителство, изпълнявайки всички критерии, през 2020 г. България влезе в „чакалнята“ на еврозоната. Веднага след това започнаха протестите срещу ГЕРБ, защото някой ги финансира. От тогава досега България загуби своята посока и тръгна назад.“
Бойко Борисов започна с учудването как толкова много хора са оставили работата си в събота и са дошли на срещата, защото той преди да стане партиец, работил и в събота.
Хората в този край са имали шанса, че са направили магистралите „Тракия“ и „Марица“. „Като тръгнете от София за Русе, на същата дистанция пътувате четири часа и половина и всеки ден там се избиват хора. Тези, дето спряха тези строежи от две години вече, ретранслираха лъжи, опровергани от живота и от фактите. Тук, на гръцката и турската граница, има една песен „Не аз, животът ще ви го върне“. Има карма, тя им го върна. По най-грозния и по най-лошия начин. Бог да ги прости тия хора, деца, дето умират.“
Господин Борисов отбеляза, че сегашното правителство увеличило обхвата и разплащанията по техните договори за магистрала „Хемус“ с два и половина пъти. „Как става така? Значи, засичат 20% инфлация, а плащат 50% по-високи договори. Аз не мога истински да повярвам“, изрази учудването си той.

Магистрала „Хемус“ се е строяла незаконно

Дирекцията за национален строителен контрол /ДНСК/ издаде 11 наказателни постановления за установеното незаконно строителство в участъците 4 и 5 от АМ „Хемус“. Установеното от органите на ДНСК строителство е без одобрени инвестиционни проекти и без издадено разрешение за строеж.
Регионалният министър Иван Шишков съобщи пред NOVA, че незаконното строителство възлиза на около 1 милиард лева. 

Те [противниците на Бойко] не подкрепили помощта за военната помощ към Украйна, а депутатите на ГЕРБ свършили тази работа

Помощ за Украйна, предложена от ДБ, гласуване от мнозинството

Решението за помощ за Украйна в Парламента бе прието с гласовете на ГЕРБ, „Продължаваме промяната“, ДПС, „Демократична България“ и „Български възход“. 
ДБ внесе това предложение още в първия ден на 48-ото Народно събрание на 19 октомври 2022 г.

Лидерът на ГЕРБ каза, че в интервю за списъка „Магнитски 2“ Джеймс О´Брайън много ясно разграничил вината на всеки и това дали тя се отнася за политически партии.
„И в тази спекулация едно голямо благодаря на Джеймс О´Брайън, че изясни, че ГЕРБ е партията, която всички разчитат да задържи България в европейската общност.

Магнитски 2

Ръководителят на Офиса за координиране на санкциите в Държавния департамент Джеймс О´Брайън в изказванията не е споменавал никаква партия. В новия списък „Магнитски 2“ фигурира името на Владислав Горанов, финансов министър в две правителства на ГЕРБ. За него е записано: „Като министър на финансите, Горанов е участвал в корупционна схема, в резултат на която български длъжностни лица са получили десетки милиони евро в замяна на благоприятно законодателство, облагодетелстващо кръгове в хазартния бизнес“.

Когато идвах тука в Хасковско, казваха, че има нулева миграция и това от премиера на Англия, Унгария, Австрия, да не ги изброявам всички. България ни даваха за пример и дадоха близо 300 милиона лв. подарък за това, че българите опазваме така границата.
„Джорджа Мелони, която би категорично в Италия и на местния вот, първото обаждане като италиански премиер беше с мене. Искаше да дойде и да види как съм се справил, ние и нашето правителство.“
Ръкопляскания

Нулевата миграция е в петцифрени числа

Кабинетът „Борисов 3“ бе от 2017 г. до май 2021 г. През това време установените за незаконен престой през 2018 г. са 1809, а през 2021 г. – 8316 лица. Данните са от МВР. В тях се посочва още, че са задържани през 2018-а са 2851. Следващите три години цифрите не се променят рязко. Тя скача много през 2021 година, когато задържаните нелегални са 10799. Половината от тях са в периода, в който той управлява държавата.
По времето на кабинета „Борисов 2“ през 2015 и 2016 година, установени за незаконен престой в страната са 12 518 и 9267 лица.
През тези години на неговото управление задържани са съответно 31 899 и 18 884 мигранти от трети страни.
От тогава е рекордът по нахлуване на хора от трети страни в България и до ден днешен не е подобрен.
През 2022 година има увеличение на броя на влезналите у нас, те са 17 767, а с незаконен престой са 12 092 лица.

„Когато бяхме председатели на Евросъюза, бяхме с водещите три държави – Германия, Франция и Великобритания. Тогава се взе решение, че България е най-надеждна граница на Европейския съюз, а от вчера за какъв Шенген говорим. Нима не четат какво става в България, как каналите за хора работят с покровителстване.
Да, само ГЕРБ е чист тука, защото при нас миграцията беше нула. Две години кой ги възобнови? Какво ги направиха, не знам, но цяла Европа говори каква продънена граница сме.

„Кой реши въпроса с „Лукойл“, пак ние. Ние приехме промяна в законодателството.
Това, което от 17 юли миналата година ви продънихме ушите, че взимат по един лев от всеки литър, който зареждате. Животът го доказа, войната е кървава, петролът по-евтин или скъп, не знам.“
Ръкопляскания.

Цената на горивата
„Лукойл“ продаваше горива над 3 лева, когато цената на петрола бе висока. След нейното, падане и тя намаля.
„Лукойл“ винаги е била покровителствана от кабинетите на ГЕРБ и Борисов не го е крил това, като казваше, че с шефа Валентин Златев играели карти.
Рафинерията през негово време не е плащала данък печалба цяло десетилетие, макар оборотите да са и милиарди.

„Повече няма да допускам да нападат партията с лъжи и манипулации”, завърши лидерът на ГЕРБ, а залата му отговори със скандирания „Борисов, Борисов!“

Снимка: ГЕРБ

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 1, 2023 08:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама