„Моралът е доброто“ дойде и в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 26, 2023 08:25

„Моралът е доброто“ дойде и в Харманли

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 24 февруари – 2 март 2023 г., брой 8/1032, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Истина, справедливост, морал, доброта са най-често употребяваните думи в документалния филм „Моралът е доброто“. Той бе прожектиран в Харманли в петък, 17 февруари.
В него се проследява житейският път на доц. Кристиан Таков, един необикновен човек, дошъл в нашия свят с мисия.
Във филма са представени архивни кадри и документи, интервюта със семейството, колеги, приятели и съмишленици на доц. Таков. Събрани заедно, те изграждат образа на известния юрист, интелектуалец и общественик.
Режисьор и сценарист е Веселин Диманов, оператор е Калоян Игнатов, а режисьор по монтажа е Димитър Стафидов. Музиката е написана от пианиста Георги Черкин.
Интересът към филма е толкова голям, че веригата кина „Арена“ го пуснаха в салоните. Така „Моралът е доброто“ стана първият български документален филм, излъчван в масови киносалони. Наред с това лентата е и най-гледаният филм във филмотечния салон „Дом на киното“ в София за 2022 г.
Наред със стотиците представяния у нас, излъчвания има и в Брюксел, Берлин, Цюрих и Чикаго.
До този момент прожекциите му са повече от 200, а добра новина е, че хиляди хора в България имат нужда от разказа, че моралът е доброто.

Кристин Таков бе един от юристите, който непре-къснато повтаряше, че България има належаща нужда от съдебната реформа. Той разобличаваше тези, които се опитваха да я спрат чрез всякакви процесуални пречки.
„Хората страдат от над две десетилетия заради все по-засилващо се и ставащо все по-безнадеждно усещане за дълбока несправедливост“, коментира доц. Кристиан Таков в предаването „Панорама“. “Под справедливост хората разбират онова, което за тях в конкретен момент е добро”, посочи той.
Неговото заключение бе, че „хората в България са нещастни заради усещането за безнаказаност на злото и за това, че у нас не се дава път на добрите, а на удобните, които твърде често са некадърни. Това води до лоши резултати.“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 26, 2023 08:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама