Мнозинство продължава да блокира всички приходи на община

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 12, 2023 08:53

Мнозинство продължава да блокира всички приходи на община

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 6 – 12 януари 2023 г., брой 1/1025, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Политиката на мнозинството на ОбС – Тополовград да блокира всички източници на приходи за общината продължава. Пореден пример за това е неподкрепянето на докладна на кмета за продажба на рушаща се постройка на общински имот в село Хлябово.
Въпросната опасна сграда е била посетена от комисия, която да установи техническото ѝ състояние. Констатациите им са, че тя е „неподдържана и създава условия за предпоставки за възникване на инциденти и нещастни случаи.“ Предписанията им са да се обезопаси, за което общината трябва да отдели пари, а предвид ограничените средства, с които разполага, комисията предлага тя да бъде продадени. Направена е експертна оценка и е оценена на 5740 лева.
Това не бе подкрепено от желязното мнозинство, управлявано от ГЕРБ.
Същите съветници, които не разрешиха общината да изгради свой фотоволтаичен парк, гласуваха учредяване право на нова кабелна линия, която да свързва частна ФЕЦ със мрежата на „Ер Юг“ АД.
Едночасови дебати, които не постигнаха никакъв краен резултат, имаше и по докладната, с която се искаше съветниците да приемат окончателния ликвидационен баланс на „Златно зърно“ ООД, в която дял има и община Тополовград.
Председателят Пламен Минчев се усъмни, че хората от Управителният съвет на „Златно зърно“ са извършили нередности и поиска прокуратурата да се намеси.
Той се обиди, когато кметът Божин Божинов спомена, че съпругата му е била счетоводител в тази фирма.
Господин Минчев заяви, че тя не е работила там, а в „Симит“ ООД.
Справка в Търговския регистър показва, че двете фирми са свързани, а Атанас Атанасов, управител на „Златно зърно“, е бил съдружник в дружеството на жена си „Симит“ ООД.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 12, 2023 08:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама