Мнозинството отхвърли 8 докладни, касаещи икономиката на Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 13, 2023 17:40

Мнозинството отхвърли 8 докладни, касаещи икономиката на Тополовград

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 9 – 15 юни 2023 г., брой 22/1046, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

По познатия от предишните заседания начин на противопоставяне на Общинска администрация /кмета на общината/ премина и поредното Заседание на ОбС – Тополовград. То бе проведено в последния ден на месец май и противоборството отново се завъртя около темата за разпореждането с общински имоти, по точно продажбата им.
Осем бяха внесените от Кмета на общината Докладни записки на тази тема. Три от тях за първи път, останалите пет за трети или четвърти път. Всички бяха отхвърлени и неприети от оформилото се отдавна мнозинство против кмета в ОбС. Внесените за първи път бяха разгледани но неприети, а петте внасяни за пореден път направо бяха извадени от Дневния ред.
На това заседание бе направено предложение за промяна на името на спортната зала „Миньор“ в Тополовград. То дойде от ОбА и бе тя да стане Спортна зала „Инж. Димитър Симеонов“, на името на човека – дългогодишен директор на някогашното минно предприятие ДМ „Васил Коларов“, което работеше на територията на целия бивш Ямболски окръг. Именно той преди близо 40 години осигури проектирането, финансирането и строителството на това много добро спортно съоръжение за мащабите на Общината.
Мнозинството от съветниците, традиционно гласуващи против кмета, отхвърли това предложение.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 13, 2023 17:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама