Милион за боен самолет

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 3, 2022 08:56

Милион за боен самолет

Ξ Върховната Рада на Крайна прие закон за материалното възнаграждение за прехвърляне на въоръжените сили на Украйна, подходящи за използване във военна техника.

Предвидено е възнаграждение както за военните на Руската федерация, така и за гражданите на Украйна. В случай на прехвърляне на оборудване от руски войници, им се гарантира правото да пазят в тайна факта на трансфера, да получат нови документи, сигурността на престоя им на територията на Украйна, създаване на условия за заминаване в безопасна трета страна.

Ξ Оттеглянето на руските войски продължава в някои райони, докато моралното и психологическото състояние на силите им остава изключително ниско.
Това съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна във Фейсбук.

Психологическото състояние на вражеските военнослужещи, както и тяхната мотивация остават изключително ниски. Командирите на различни нива на 3-та мотострелкова дивизия на 20-та общовоенна армия на Западния военен окръг отказват да участват във военни действия.

Руснаците се страхуват, че „Искандерите“ в Беларус ще бъдат следващите след Белгород
Затова те най-накрая решиха да прикрият позициите на своите балистични ракетни системи с малък обсег „Искандер“ (НАТО: SS -26 „Стоун“) с помощта на С-300 (NATO: SA-10) далека ЗРК.

Ξ Руската авиация обезвреди военните летища в Полтава и Днепропетровск. Това съобщи официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация Игор Конашенков.

Ξ Булевард „Буча“ край Киев е осеян с изгорели танкове и трупове. 
Крайградски булевард в „Буча“ се превърна в едно от първите гробища за надеждите на Русия да обгради и влезе в Киев и след това да свали правителството на президента Владимир Зеленски.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 3, 2022 08:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама