Милиони за с. Бисер от премиер и министри

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 13, 2012 17:16

Милиони за с.  Бисер от премиер и министри

Близо 6 милиона лева европейски пари ще бъдат използвани за направа на канализация на село Бисер. Това съобщи министърът по управление на европейските средства Томислав Дончев. Той, заедно с премиера Бойко Борисов, министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов и колежката му, ръководеща МРРБ – Лиляна Павлова, посетиха село Бисер, Харманлийско.
Всички те, придружавани от областния управител Ирена Узунова, разгледаха строежа на новите къщи и се запознаха с хода на възстановителните работи по разрушенията, причинени от наводнението през зимата.
В залата на читалището бяха връчени заповеди за одобрение на земеделски стопани, кандидатствали с проекти по мярка 141 „Подпомагане на полупазарните стопанства в процес на преструктуриране“. Всеки получи по 15 000 лева.
„Виждате, че изпълняваме обещаното и не сме изоставили селото. В Бисер преди 5 месеца имаше наводнение и се вижда какво сме направили. А какво стана в Калояново, където преди 5 години имаше наводнение?, зададе риторично въпрос премиерът. „Направете разликата“, подкани той аудиторията.
От Югоизточно държавно предприятие Сливен дават дървесина за покрива на новите къщи. Тези, които бяха започнати преди 2 месеца.

След това гостите отидоха в църквата „Св. Св. Кирил и Методий“, която е на финалния етап от възстановяването. Общо с парите за Бисер община Харманли ще получи 7.8 милиона лева.
Преди да се качат в хеликоптера признателни бисерчани спряха кортежа на премиера и го дариха с дини и други плодове, което са отгледали.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 13, 2012 17:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама