Милена Рангелова отказа да даде показания пред съда

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 3, 2024 08:19

Милена Рангелова отказа да даде показания пред съда

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 25/1097, година XXl, 28 - 04 юли 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани.

Кметът на Симеоновград Милена Рангелова отказа да даде показания пред съда в Харманли, позовавайки се това нейно право, защото подсъдими са синът и съпругът ѝ. На 24 юни тук бе поредното заседание по делото за купуване на гласове за ГЕРБ през 2021 година.
Госпожа Рангелова трябваше да отговори на прокурора дали през тази година в нейния кабинет е казала пред няколко гласоподаватели, че ако гласуват за ГЕРБ, може да не идват на работа по програмата за временна заетост 15 дни. Насърчила ги е да разпространяват това сред другите от ромската махала.
За тези нейни разговори в присъствието на председателя на ОбС Светлана Манолова стана ясно при разпити на свидетели на пре-дишно заседание.
Последното заседание по това дело, започнало през 2021 година, бе в понеделник, 24 юни, в Харманлийския районен съд, а този път по него командирования прокурор беше Лилия Торньова.
В понеделник бе разпитан един свидетел, който бе доведен принудително с помощта на съдебна охрана. Това бе млада жена, видимо неадекватна, но се оказа, че е взела 50 лева.
Адвокат Аврамов заяви, че тя няма способността да бъде свидетел, говори несвързано и трябва да се прегледа от психиатър. Поиска да се направи съдебна медицинска експертиза, но съдията отказа.
Делото ще продължи с разпит на други свидетели.
Престъплението на всеки обвиняем е квалифицирано по чл. 167, ал. 2 вр. чл. 26, ал.1 от НК. То бе повдигнато на 20 декември 2021 г. Обвиняеми по него са К.Й.К., П.А.Р., Д.Х.П., Б.А.М., А.П.А. от Симеоновград.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 3, 2024 08:19
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама