Милена Рангелова: „В къщата ми намериха само 120 лева джобни пари“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 12, 2021 16:36

Милена Рангелова: „В къщата ми намериха само 120 лева джобни пари“

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 12 - 18 ноември 2021 г., брой 41/973 година XVIII Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани

Свързани публикации

„У нас намериха само 120 лева и стотинки в джоба на съпруга ми.“ Това заяви пред медиите кметът на Симеоновград Милена Рангелова. Думите ѝ са по повод изказването на служебния министър Бойко Рашков на 4 ноември, че са задържани съпругът и синът на кметицата и че в помещения в дома са намерени 25 000 лева.
Изказването ѝ бе в неделя, 8 ноември, когато в дома ѝ за подкрепа пристигна Бойко Борисов. Пред него тя разказа подробности за акцията на полиция.
„Това е сега такава полицейщина, само на някого кажеш здравей, след половин час е в полицията. Схемите са две – или си участник, или си свидетел“. Тя обвини за това президента Румен Радев и се обърна към него с думите: „Господин Радев, аз преди 5 години гласувах за Вас, защото изглеждахте обнадеждаващ човек. Вие загубихте моя глас! И не това, което пише на плакатите Ви, че сте с нас, Вие бяхте у нас. Не лично, а чрез Вашия министър Бойко Рашков. Даже и да сте чукали, изчакайте, аз бях в банята. Мъжът ми проснат по боксерки, този човек е имал инфаркт. Казвам им пуснете го, защото ще направи инфаркт“, разказа кметицата.
Тя призна още, че три мандата е градоначалник, но не е член на ГЕРБ.
„Е, да видиш какво е било да си срещу нас“, обърна се Борисов към нея.
Пред медиите бившият премиер разкритикува служебното правителство, че не се справя с пандемията.
Борисов ги обвини, че подготвят фалшифициране на изборите, защото в склада, където се съхраняват машините за изборите, са намерени други 228 машини.
„Хванахме ги все едно има чужд мъж в спалнята. Да обясня на хората още веднъж. Според закона при машинното гласуване има 20 000 и колко машини, стоят в специален склад, само те, като стерилно помещение. В това стерилно помещение изведнъж се появяват 228 машини с конвой. Аз не мога да разбера коя частна фирма се ползва с полицейски конвой, освен ако няма някаква далавера“, заяви Борисов.
По-късно от ЦИК заявиха, че другите машини в склада са на частна фирма и те по никакъв начин няма да участват в изборите на 14 ноември.
Той зададе и няколко въпроса: “Защо са там тези машини, защо ги пази държавата, защо са същите? На ГЕРБ са дали 2 машини до 22-ри номер. Как да обуча хората, като машината е до 22-ри номер?!”
Борисов призна, че ще заведе във вторник дело срещу Бойко Рашков, заради твърденията, че има банка. „Чакам адвоката ми, че и той ловджия“, обясни Борисов.

Трима са задържани при акция срещу търговията с гласове в района на блок 42 в квартал „Орфей“ в Хасково. В търговски обект на 8 ноември вечерта са намерени списъци с имена. Вече са установени част от хората, които са склонявани да гласуват срещу пари или опрощаване на вересиите им в магазина.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 12, 2021 16:36
Напиши коментар

1 Коментар

  1. демирджия февруари 14, 08:30

    Целия криминален контингент на Симеоновград строен до Бойко .

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама